Suntem îndrăgostiți iremediabil de Călimani. Așa se face că pentru al 6-lea an consecutiv vom pedala pe urmele haiducilor. Și în acest an am pregătit trasee noi. Sunt posibilități infinite în zonă de a ne bucura de frumos. Vor fi două zile cu trasee noi, de dificultate medie, pe poteci împădurite, cu puncte cu panoramă minunate. Ne vom bucura de arhitectura tradițională a satului bucovineande munte, cu toate particularitățile sale și vom descoperi natura, mereu surprinzătoare. Despre locurile cu fragi, zmeura și merișoare, nu spunem nimic :) Tura de cicloturism Pe urmele haiducilor, în Călimani, ediţia 2023, are loc în perioada 16-18 iunie. Locurile sunt limitate. Reduceri pentru participantii care au mai fost la ture ProBikeAddiction. Abia asteptam sa ne revedem!

FORMULAR DE INSCRIERE

probikeaddiction cicloturism tura calimani

Muntele pe bicicleta este o experienta aparte, mai ales cand gasesti si povestile din spatele spectacolului grandios al naturii. Despre muntii vulcanici Calimani sunt legende care vorbesc despre haiduci precum Pintea, Plesca, Pohontu, fapte de vitejie si comori ascunse.

Comoara pe care va invitam sa o descoperiti este chiar masivul Calimani, cel mai intins vulcan inactiv din Europa al carui crater are diamentrul de 10 kilometri, precum si satele de la poale, cu arhitectura traditionala specifica locului ce bucura ochiul si sufletul deopotriva.

Punctul de plecare în traseele noastre il reprezinta Pensiunea Eco Hunea, din Panaci, un loc minunat si primitor, cu mobilier specific din lemn si detalii sculptate.

Important de mentionat este faptul ca vom fi cazați câte 2 persoane în cameră. În camerele de 3 sau 4 locuri, vor fi cazate doar 2 persoane - exceptie sunt cazurile in care ni se solicita cazarea in grup/familie. La cerere, punem la dispozitie camere cu pat dublu. Toate camerele au baie proprie.

casa hunea probikeaddiction calimani cicloturism panaci

Program orientativ:

Ne vedem vineri, 16 iunie 2023, la Pensiunea Eco Hunea din Panaci. Ne adunam aici din toata tara si de aceea e momentul perfect sa ne cunoastem mai bine si sa punem la punct bicicletele pentru turele din zilele urmatoare. Recomandam sa ajungeti la cazare pana in ora 19, pentru a putea servi cina impreuna. Localitatea Panaci se afla la aproximativ 15 de kilometri de Vatra Dornei.

probikeaddction calimani cicloturism panaci

 Sambata, 17 iunie 2023 e ziua pe care o petrecem pe poteci de munte si drumuri forestiere, doar de localnici cunoscute. Propunem un traseu de nivel mediu ca dificultate, de aproximativ 65 de km si 1000 metri, diferenta totala de nivel. Punctele de panorama si intalnirea neasteptata cu ultima moara de apa functionala din Bucovina ne vor face ziua mai frumoasa. Moara de zimcurat cucuruz a fost construita in secolul al XIX-lea si se incapataneaza sa ramana in picioare. In fundal vom putea admira munții vulcanici din Parcul National Calimani, cu primul front de lava, cel al Piciorului Calului.

probikeaddiction cicloturism calimani moara de apa gura haitii

probikeaddiction cicloturism calimani panaci

probikeaddiction calimani moara de apa cicloturism

Apoi, urcam pe munte, pe malul paraului Neagra, pana la fosta exploatare de sulf. Aici grandoarea locului se imbina cu tristetea muntelui ramas sterp. Pare greu de crezut ca in zona a fost un adevarat oras cu aproximativ 8000 de muncitori ce au lucrat acolo. Exploatarea a functionat din 1969 si pana in 1997 continua sa fie un dezastru ecologic pe care il poti vedea cu ochiul liber. Chiar si dupa ecologizare solul si apa sunt in continuare afectate si vor mai fi astfel mult timp.

probikeaddiction Calimani via maria theresia cicloturism 20

Duminica, 18 iunie 2023 e ziua rezervata pentru a ne bucura de satele razlete de munte si a ramane surprinsi de frumusetea Tinovului Sarul Dornei. Acolo veti observa relieful neasteptat format preponderent din muschi si va veti putea pllimba pe podete de lemn pana in inima turbariei. Traseul total de aproximativ 30 de km are un nivel mediu de dificultate. Este ideal pentru a ne incarca bateriile cu munte si frumos inainte de a pleca spre casa.

probikeaddiction calimani cicloturism neagra sarului

probikeaddiction cicloturism tara dornelor

probikeaddiction cicloturism calimani tinovul sarul dornei

probikeaddiction cicloturism calimani tinovul sarul dornei poteca

FORMULAR DE INSCRIERE

Detalii organizatorice si pret pentru tura de cicloturism "Pe urmele haiducilor, in Calimani":

 2 trasee ghidate de cicloturism, adica peste 100 de kilometri de pedalat in Tara Dornelor, la poalele Muntilor Calimani

  • notiuni de siguranta pe bicicleta specifice terenului cu diferente de nivel si a deplasarii in grup. Pregatirea tehnica a bicicletelor.
  • masina de asistenta disponibila in caz de necesitate
  • asistenta mecanica, in caz de necesitate - asigurata de mecanicii specializati de la Johnny's Bike Shop si ProBikeAddiction
  • foto si video, marturie a experientei
  • cazare 2 nopti in camere cu baie proprie
  • 4 mese+pachetele pe drum - cina de vineri, 16 iunie, mic dejun si cina pentru sambata 17 iunie, mic dejun pentru duminica, 18 iunie
  • locurile sunt limitate. 6 este numarul minim al participantilor.

Costul: 750 de lei - 680 de lei pentru participantii care au mai fost in cel putin o tura ProBikeAddiction. Abia asteptam sa ne revedem.

Valoarea totala a turei 750 de lei.

Transportul NU este inclus. Intalnirea se face direct la pensiune, vineri, 16 iunie. Toate detaliile necesare vor fi comunicate pe email.

Confirmarea fara echivoc a participarii se face completand formularul de inscriere si achitand avansul de 300 de lei pana pe 7 iunie 2023. Locurile sunt limitate. In cazul in care pana la data de finalizare a inscrierilor nu se intruneste grupul minim de 6 participanti putem anula tura de cicloturism si vom restitui avansul.

Daca un participant face plata si din anumite motive anunta dupa data de 7 iunie, inclusiv ca nu mai poate partipa nu i se va restuti suma platita pentru ca timpul ramas pana la desfasurarea turei nu permite gasirea unui nou participant.

FORMULAR DE INSCRIERE

ProBikeAddiction ofera spre inchiriere la cerere:

5 biciclete performante si echipament de protectie - casca, lumini. Pret inchiriere 300 de lei pentru toate cele 3 zile. Asiguram transportul bicicletei pana la Panaci.

Recomandari si echipament necesar

Purtarea castii de protectie este obligatorie!
Echipament sport, geaca impermeabila, manusi de ciclism, caciula, haine de schimb, rucsac, apa, alimente. Bicicleta functionala.
Recomandam sa aveti pregatite gustari cu produsele preferate pentru traseul de sambata.

Este oare aceasta tura potrivita pentru mine?

  • Tura are un nivel mediu de dificultate, traseul ceva mai lung fiind cel de sambata. Adaptam mereu ritmul de mers la participanti si nivelul grupului, astfel incat si ciclistii experimentati si cei mai putin experimentati sa se poata bucura de frumusetea potecilor de munte, in ritmul lor
  • Nu este o tura de performanta si nu trebuie sa ne incadram intr-un anumit timp. Incurajam opririle in zone cu panorama, sau la obiective turistice (naturale, culturale, traditionale). Noi admiram, observam, comunicam cu localnicii. Asta ne oferă răgaz suficient pentru ca toată lumea sa aibă o experiență de pedalat lejeră și plăcută.
  • Totusi, sunt trasee de munte, asta inseamna diferente de nivel (catarari si coborari), diferite suprafete de rulare (drumuri cu pietris, sosea, drumuri de pamant). O conditie fizica buna este necesara. Inainte de a pleca pe traseu exersam cateva manevre de siguranta. De exemplu, franarea de urgenta pe pietris. Astfel incat sa fim in siguranta pe traseu.

FORMULAR DE INSCRIERE

Multumim tuturor participantilor pentru experientele minunate pe care le avem impreuna!

probikeaddiction cicloturism testimonial tura

probikeaddiction cicloturism testimonial turepng

probikeaddiction cicloturism testimonial

probikeaddiction testimonial cicloturism

Vezi cum a fost la alte ture de cicloturism organizate de noi in Calimani:

Va asteptam cu drag! Pentru orice alte detalii ne gasiti pe adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , 0742.22.00.61 sau pe pagina noastra de facebook Probikeaddction.

FORMULAR DE INSCRIERE

 

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI