probikeaddiction iasi ture private de cicloturism


2019 a fost un an minunat cu câteva premiere (cine spune că după 6 ani, nu mai poţi găsi noi motive de bucurie pe pedale :) Bineînţeles turele şi activităţile noastre cu care v-am obişnuit an de an şi-au regăsit locul în calendarul nostru. Haideţi să povestim despre un 2019 pentru care suntem foarte recunoscători. Vă mulţumim că ne sunteţi alături şi pentru ceea ce este/devine ProBikeAddiction cu fiecare an care trece.

NOU! Începând cu 2019 am dat start la 3 activităţi interesante şi provocatoare: Tabara #MTBfun, Workshop-urile MTB Essentials şi teambuildingurile pe bicicletă.

probikeaddiction cicloturism iasi

Tabăra #MTBfun

Şi pentru că ne-a plăcut atât de mult, începem cu Tabăra #MTBfun pe care o organizăm în fiecare an, la poalele Munţilor Călimani. Este o tabără de aventură pe biciclete în care combinăm respectul faţă de natură cu vizitele la obiective turistice şi redescoperim mersul pe bicicletă, de data aceasta prin pădurile de munte. Tabăra se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 şi 14 ani. În 2020, tabăra va avea loc în perioada 13-17 iulie.

probikeaddiction tabara mtbfun cicloturism

Iată pe scurt activităţile taberei:

 • Trasee cu bicicleta
 • Tehnici si concursuri de mountain biking
 • Notiuni de mecanica pentru biciclete
 • Vizita la fosta cariera de sulf, la Tinovul Sarul Dornei
 • Tiroliana, panou de catarat
 • Montarea cortului, foc de tabara, cantece de munte la chitara

Albumul foto complet cu peste 300! de imagini dintr-o tabără de poveste poate fi găsit AICI.

Mulţumim tuturor copiilor şi părinţilor cu care suntem siguri că ne vom revedea şi în acest an!

testimonial tabara mtbfun probikeaddiction fb 2

PS Daca aceste imagini şi informaţii vă inspiră şi vă doriţi să participaţi sau să vă înscrieţi copilul la una dintre taberele MTBfun 2020, gasiti AICI informaţii detaliate şi formularul de înscriere! Preţul Early Bird (cu ajutorul căruia economisiţi 200 de lei) este valabil doar până la sfârşitul lunii aprilie.

tabara de vara MTBfun 2020 probikeaddiction2

Workshop-urile MTB essentials

Tot în 2019 am dat start workshop-urilor MTB essentials. În cadrul evenimentului, exersăm tehnici esenţiale de mountain biking, potrivite deplasării pe poteci din pădure. Workshop-ul este adresat adulţilor şi copiilor cu vârsta de peste 10 ani. Punem accent pe adaptarea poziţiei pe bicicleta în funcţie de suprafaţa de rulare şi diferenţa de nivel, manevrabilitate - schimbarea centrului de greutate, urcare şi coborâre în siguranţă, control - frânarea eficientă, de urgenţă şi schimbarea vitezelor. În aprilie 2020, dăm din nou start acestei activităţi. Vă rugăm să ne lăsaţi un mesaj dacă doriţi să participaţi la următorul workshop. E bine să vă asiguraţi locul din timp, pentru că sunt locuri limitate şi din experienţă vă spunem că se ocupă repede.

probikeaddiction mtb essentials iasi

Teambuilding pe bicicletă

Sunt multe motive pentru care ar trebui să participaţi la un teambuilding pe biciclete. Noi customizăm fiecare tură în funcţie de participanţi, de preferinţe (obiective turistice, durată, locaţie) şi nivel de anduranţă, astfel încât fiecare experienţă să fie memorabilă. În plus, (re)descoperirea României frumoase de lângă noi pe biciclete, alături de oameni faini, pe care începi să îi cunoşti şi altfel decât de la birou este de nepreţuit. Nu mai spunem cât de fericiţi suntem atunci când facem mişcare şi ieşim din tiparele clasice ale unui teambuilding obişnuit. Acceptă provocarea!

Dacă ai membri în echipă care nu ştiu să meargă pe bicicletă, nu e nicio problemă pentru că noi organizăm şi cursuri săptămânale sau private pentru a învăţa să pedalezi. Detalii despre cursuri (un pic mai jos).  Cere mai multe informații despre teambuildingurile pe bicicletă la 0742.220061, telefon la care îţi răspunde Ioana sau pe mail la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Iată câteva imagini de la unul dintre teambuilding-urile organizate în 2019 pentru angajaţii Companiei Antibiotice.

probikeaddiction teambuilding pe bicicleta iasi

Ture ghidate de cicloturism

Transcălimani-Provocarea de la 2000 de metri

În fiecare an vă provocăm să pedalăm împreună pe un traseu superb, la peste 2000 de metri. Cine acceptă, se poate bucura de un peisaj minunat, bujori de munte înfloriţi, sate şi arhitectura bucovineană, ciorbă cu răzălăi şi MTBească (pentru cunoscători). Albumul foto complet al turei poate fi vizualizat aici.

probikeaddiction transcalimani cicloturism via maria theresa

 Ouă încondeiate la Prisăcani

Ne plac tradițiile autentice, așa ca în fiecare an mergem să încondeiem ouă folosind chișiță și ceară. Această tură am adaptat-o în fiecare an, astfel încât să fie cât mai potrivită pentru a fi pedalată de cât mai mulți copii. De data aceasta, am mers pe biciclete de-a lungul Jijiei.

Puteti gasi albumul foto complet al turei AICI.

probikeaddiction prisacani cicloturism oua incondeiate

 Jocurile copilăriei în poiană la Dobrovăț

Aceasta este o tura plină de bucurie. Și descoperire. A Mânăstirii Dobrovăț, a legendelor zonei, a stejarilor seculari, a pârâului, pădurii. De asemenea, copiii au descoperit jocurile copilariei noastre, iar parintii si-au adus aminte. Si de cornetele de hartie, si de pasii specifici atunci cand sari ata.

probikeaddiction jocurile copilariei dobrovat cicloturism 1

probikeaddiction jocurile copilariei dobrovat cicloturism 2

Albumul foto complet al turei poate fi găsit aici.

Masă tradițională în Țara de dincolo de negură

Cand toamna este asa de darnica cu vreme minunata, e pacat sa nu incaleci bicicleta si sa parcurgi poteci cu frunze pana la cea mai mare poiana a Rezervatiei Barnova Repedea. Fiecare oprire a avut cate o recompensa - poiana, minunatul muzeu de scuptura in aer liber, mancare traditionala delicioasa (Multumim mult pentru gazduire si bucatele delicioase, Anca!) si peisaje de iti taie respiratia.

probikeaddiction cicloturism poiana cu cetate

După-amiaza pe biciclete, cu prietenii!

✅ Ce ai spune de o dupa-amiaza plina de aventura cu prietenii, pe biciclete?

 •  ProBikeAddiction va ajuta sa alegeti traseul potrivit in functie de ceea ce va doriti si de capacitatea de a pedala.
 • Pedalati in siguranta pentru ca povestim despre reguli de deplasare in grup specifice terenului cu diferente de nivel sau potecilor forestiere. 
 • Oferim asistenta mecanica in caz de necesitate 
 • Facem fotografii sau video, marturii ale experientei
 • Gasim locuri de poveste pentru a servi masa si somn odihnitor pentru a incarca bateriile spre noi aventuri pe bicicleta 
 • Oferim pentru inchiriere la cerere biciclete si echipament de protectie. 

Intrebati-ne despre turele de cicloturism personalizate! 0742.220061 sau printr-un mesaj privat pe pagina noastra de facebook. Iată gasiti marturiile unei sambete minunate petrecute alaturi de oameni frumosi!

probikeaddiction ture cicloturism iasi

Cursuri săptămânale de învățat mersul pe bicicletă

Ce inseamna cursurile de invatat mersul pe bicicleta organizate de ProBikeAddiction?

 • Autodepasire, incredere in sine
 • Timp de calitate petrecut impreuna cu familia
 • Sustinere neconditionata
 • Prietenie
 • Fericire

Dăm start curând celui de-al șaptelea! sezon, în aprilie 2020, împreună cu partenerii noștri de la Decathlon Iași. Primele grupe sunt deja aproape pline.  Vă puteți înscrie printr-un mesaj privat pe pagina noastră de facebook, la numărul de telefon 0742220061 sau la adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

probikeaddiction cursuri de invatat mersul pe bicicleta iasi decathlon2

Vino sa inveti sa mergi pe bicicleta!

 • Fie ca iti doresti sa te plimbi pe bicicleta pentru recreere sau relaxare
 • Sau poate doresti sa te deplasezi mai usor dintr-un loc in altul, altfel decat cu masina
 • Poate vrei sa iti depasesti limitele, sa iti satisfaci o curiozitate sau sa iti indeplinesti un vis.

La cursuri, apusul este minunat. La fel și curcubeul! PS Cursul se adresează atât copiilor, cât și adulților!

probikeaddiction cursuri de invatat mersul pe bicicleta 2019

100 de bucurii, 100 de curajosi, 100 de zambete, 100 de reusite

Pe 4 mai 2019 a fost editia a V-a a Aventurilor pe bicicleta. Multumim tuturor copiilor pentru participare si parintilor care ne-au fost alaturi. A fost o editie minunata, cu peste 100 de copii participanti cu vaste cuprinse intre 3 si 14 ani. Ne-am bucurat de provocari si reusite rasplatite cu zambete si strigate de bucurie din partea copiilor. Multumim prietenilor de la Decathlon pentru tot suportul oferit!

probikeaddiction decathlon iasi lansare sezon

Cursuri practice de mecanică pentru biciclete

Pentru a pedala in siguranta ai nevoie de:

 • sfaturi despre care sunt operatiunile pe care le poti face singur si cele pentru care trebuie neaparat sa consulti un mecanic specializat
 • informatii concrete despre ce poti face pentru a-ti intretine bicicleta acasa,
 • cunostinte despre cum sa rezolvi cele mai frecvente probleme care pot aparea cand mergi pe biciclet

În cadrul Cursurilor practice pentru mecanică de biciclete, organizate în 2 module, toate noțiunile sunt EXEMPLIFICATE PRACTIC alaturi de un specialist dispus sa iti raspunda la toate intrebarile legate de bicicleta ta.

probikeaddiction cursuri mecanica pentru biciclete iasi 2019

Implicare în comunitate

Unul din obiectivele noastre principale este promovarea mersului pe bicicletă atât ca parte a mobilității urbane, cât și ca modalitate de relaxare. De aceea, îmbunătățirea infrastructurii prociclistice, educația pentru folosirea în siguranță a bicicletei și implicarea în comunitate fac parte din străduințele noastre an, de an.

probikeaddiction intalniri autoritati locale iasi

Întâlniri cu autoritățile locale pe teme de mobilitate urbană

probikeaddiction uricani trasu cicloturism ecologizare

Ecologizarea traseului de cicloturism de la Uricani, pe care l-am marcat în 2015. Acțiunea a fost organizată împreună cu prietenii de la Magii Pădurilor.

probikeaddiction promovarea cicloturismului

Promovarea cicloturismului în familie în cadrul Conferinței Naționale de Parenting Părinți și Copii, organizată de Comunitatea Mamprenoare (apr. 2019)

probikeaddiction ioana amariutei popa speaker cluj lifestyle business

Ioana, speaker în cadrul Conferinței Lifestyle Business, Cluj, noiembrie 2019

Probikeaddiction Ioana Amariutei Popa speaker H.appy Cities Lights

Ioana invitată la dezbaterea H.appy Cities Lights pe tema parcărilor, noiembrie 2019

Probikeaddiction Ioana Amariutei Popa MAgii Padurilor

Colaborare Magii Pădurilor, prezentare ProBikeAddiction ian 2020

 Am scris un articol amplu despre infrastructura biciclistică din Cluj. Dupa ce in urma cu 2 ani am studiat exemplele de buna practica in ceea ce priveste infrastructura biciclistica din Graz, Conferinta de Lifestyle Business la care Ioana a fost speaker, a fost prilejul ideal de a analiza gradul de bike friendly-ness al Clujului. Alaturi ne-au fost prietenii de la Clubul de Cicloturism Napoca. Întregul articol poate fi citit AICI.

probikeaddiction infrastructura pentru biciclete cluj banda unica bus si bicicleta

Vezi cum este infrastructura biciclistică în Cluj! Apasă pe LINK!

Experiențe

Pentru noi, mersul pe bicicletă este un stil de viață. Trebuie menționate 2 articole de blog pline de inspirație pe care le-am scris în 2019.

Radu Paltineanu: "Nu este vorba despre performanta, statistici, ci despre experiente"

radu paltineanu iasi probikeaddiction cicloturism

sursa foto: Facebook Radu Paltineanu, Carretera Austral - Ruta 7, Chile

Pe Radu l-am cunoscut prin intermediul postarilor pe care le face pe blogul sau. El este primul roman care a traversat cele 2 continente americane de la nord, la sud  - ceea ce in cateva cifre se traduce in 3 ani si 3 luni de pedalat, peste 34.000 de km parcursi prin 24 de tari. Află povestea inedită, aici.

 Colinele Transilvaniei pe bicicletă (documentar foto)

În fiecare an ne propunem să descoperim România de lângă noi pe biciclete. Transilvania Bike Trails Race 2019 a fost prilejul perfect ca să facem cunoștință cu satul transilvanean. Am pedalat la cursă, în formula family la categoria 8-10 ani, dar am participat și la toate tururile culturale din zilele premergătoare competiției. Găsești AICI întreaga poveste a experienței noastre din Transilvania.

probikeaddiction transilvania bike trails

Echipa

Nimic din ce am reușit să facem în 2019, nu ar fi putut fi memorabil fără implicarea minunatei echipe ProBikeAdiction: Cristi, Ioana, Alex, Crina, Mirela, Adriana, Matei, Ștefan. Dacă nu ne știm deja, haideți să ne cunoaștem. Dacă am pedalat împreună, abia așteptăm să ne revedem! Start sezon 2020!

 Vezi AICI ce am facut in primii 5 ani de bucurie pe biciclete!

Și iată cum a fost și anul 6!

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w

banner freerider