Aceasta este o tura de poveste, despre Poiana cu Cetate, satul care are in jurul sau locuri mitice incarcate de legenda. Plimbarea pe bicicleta pe care v-o propunem traverseaza una dintre cele mai vechi paduri ale Moldovei - Codrii Borosestilor si face oprire in cea mai mare poiana a Rezervatiei Barnova-Repedea. Despre aceste locuri, Mihail Sadoveanu scria ca este "tara de dincolo de negura, la vremea cand cornul cel vechi suna chemarea vanatorilor la focul pranzului si amiezii vanatoresti". Tura de cicloturism de relaxare - potrivita chiar si ciclistilor incepatori - este programata pentru sambata, 28 mai 2022.

FORMULAR INSCRIERE

 • Pedaleaza alaturi de cel putin un prieten si aveti 10% reducere, fiecare!
 • Pedaleaza cu noi Pe urmele haiducilor, in Calimani (24-26 iunie 2022) si beneficiezi de 20% reducere la tura de la Poiana cu Cetate

probikeaddiction cicloturism iasi poiana cu cetate poiana cu schit masa traditionala 3

Aflat la 20 de kilometri de Iasi, satul Poiana cu cetate poarta comori. Traseul pe care ni-l propunem pleaca de la intersectia cu drumul spre Slobozia, din apropierea satului si se continua spre Poiana cu Schit ce adaposteste trei rezervatii intr-una singura: una floricola, alta istorica si alta de arta, daca este sa ne gandim la schitul lui Duma Negru (sec XV), datorita caruia i-a fost astfel dat numele poienii, exponatele unei vechi tabere de sculptura din anii '80 care fac poiana sa devina un adevarat muzeu in aer liber si plantele rare ce se gasesc acolo.

probikeaddiction cicloturism iasi poiana cu cetate poiana cu schit masa traditionala 4

probikeaddiction cicloturism iasi poiana cu cetate poiana cu schit masa traditionala 6

probikeaddiction cicloturism iasi poiana cu cetate poiana cu schit masa traditionala 8

buton3

FORMULAR INSCRIERE

Intreaga zona este presarata de legende si povesti despre Sadoveanu si Stefan cel Mare, despre boieri si traditii. La vremea amiezii suntem asteptati sa mancam o masa traditionala, cu trei feluri de mancare, gatita dupa retete autentice de catre Anca, gazda noastra primitoare din satul Poiana cu Cetate. Gospodaria sa este una impresionanta - pasari de curte, porci, pauni, stupi - adica de toate ce trebuie sa aiba la casa sa un om gospodar.

probikeaddiction cicloturism iasi poiana cu schit poiana cu cetate

 In apropierea casei, vom vizita ruinele bisericii construite de boierul Cujba, ce mai poarta printre ziduri amintiri si prin acoperisul careia putem vedea cerul.

FORMULAR INSCRIERE

probikeaddiction cicloturism biserica cujba poiana cu cetate

buton 2

Dupa masa binemeritata, ne rezervam timpul sa facem o ultima plimbare, de data aceasta mai scurta, in marginea satului de unde vom putea admira o panorama larga pana spre judetul Vaslui.

probikeaddiction cicloturism iasi poiana cu cetate poiana cu schit masa traditionala 16

FORMULAR INSCRIERE

Masa traditionala in Tara de dincolo de negura - sambata, 28 mai 2022

 • varianta 1 pentru experimentati: punct de intalnire - Johnny's Bike Shop (vino cu 10 minute inainte si serveste cu noi o cafea). Plecare din Iasi cu bicicleta ora 9 - traseu de dificultate medie. Lungimea aproximativa a traseului total (dus-intors) este de 50 de kilometri
 • varianta 2 pentru incepatori si copii de peste 10 ani: punct de intalnire - capat CUG. Plecare din Iasi cu masiile proprii ora 10.30, pana in apropierea satului Poiana cu Cetate, unde va avea loc intalnire cu grupul plecat din Iasi pe biciclete. Portiunea de traseu ramasa de parcurs are dificultate usoara spre medie - drum pietruit sau poteca, fara diferenta mare de nivel, usor de parcurs inclusiv de copii. In cazul in care doriti sa participati alaturi de copii, recomandam ca varsta minima sa fie cel putin 10 ani, pentru a putea tine pasul cu adultii. Traseul are in total aproximativ 10 km.

pret: 100 lei/persoana, include

 • masa traditionala cu 3 feluri de mancare
 • minicurs de tehnica de parcurgere a portiunilor de padure si drum pietruit,
 • asistenta rutiera,
 • asistenta tehnica,
 • servicii foto-video,
 • ghidaj.
 • Pedaleaza alaturi de cel putin un prieten si aveti 10% reducere, fiecare!
 • Pedaleaza cu noi Pe urmele haiducilor, in Calimani (24-26 iunie 2022) si beneficiezi de 20% reducere la tura de la Poiana cu Cetate

ProBikeAddiction ofera spre inchiriere la cerere:

 • 4 biciclete performante si echipament de protectie - casca, lumini. Pret inchiriere 60 de lei/bicicleta.

FORMULAR INSCRIERE

Multumim tuturor participantilor pentru experientele minunate pe care le avem impreuna!

probikeaddiction cicloturism testimonial turepng

probikeaddiction testimonial cicloturism

 Vezi cum a fost la alte editii ale turei! ALBUM FOTO 1, ALBUM FOTO 2, ALBUM FOTO 3, ALBUM FOTO 4, ALBUM FOTO 5, ALBUM FOTO 6, ALBUM FOTO 7

BUTON 4

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI