LATER EDIT VEZI CUM A FOST IN TURA! ALBUMUL FOTO AICI!

A venit momentul să vă invităm la o tură nou-nouță  - o experiență pe care nu trebuie să o ratați din șaua bicicletei, mai ales că pune accentul pe câteva obiective puternice din județul Neamț, dar și pe comori pe care cu siguranță le vom descoperi împreună.

Marcați în calendar weekendul 2-4 iulie 2021 și completați formularul de înscriere. Locurile sunt limitate și nu am vrea să se întâmple ca la tura din Călimani și să închidem înscrierile înainte să apuci să completezi formularul. Eveniment organizat cu responsabilitate. Așadar sunteți pregătiți?

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

probikeaddiction cicloturism tinutul zimbrului codrii de arama

Ținutul Zimbrului este una dintre destinațiile ecoturistice minunate din România. Este singurul loc din Europa în care există concomitent  zimbri în libertate, semilibertate și captivitate. Dacă vom fi norocoși, ne vom întâlni cu ei, pentru că traseul nostru străbate una dintre porțiunile în care pot fi observați în libertate. Sunt peste 50 de exemplare în pădurile din județul Neamț și ce e și mai important este că 20 dintre aceștia s-au născut în libertate.

În 1927 mai puțin de 50 de zimbri mai rămăseseră în lume, toți în grădini zoologice, ultimii zimbri în sălbăticie fiind uciși de braconieri după Primul Război Mondial. Tocmai de aceea, această tură e un privilegiu.

Zimbrul este un simbol românesc puternic, înfățișat pe stema Moldovei, iar noi suntem gata să preluam din măreția și puterea sa pentru a străbate cu ușurință ciclotrasee încărcate de istorie. 

probikeaddiction cicloturism tinutul zimbrului neamt

Foto preluată de pe pagina de facebook Ținutul Zimbrului

De asemenea, te invităm într-o altă spațio-temporalitate în care toate casele au arhitectură tradițional-moldovenească și sunt impecabil întreținute. Îți garantăm că îți vei găsi liniștea și energia de care ai nevoie. O plimbare prin satul mânăstiresc de la Agapia îți va purta pașii (sau pedalele) până la casa memorială a lui Alexandru Vlahuță ce era adesea ocupată și de pictorul Nicolae Grigorescu, cel care a pictat Mănăstirea Agapia. Satele monastice (Văratec, Agapia, Neamţ), cu modul lor deosebit de organizare, reprezintă un unicat european. În zona Agapia sunt 141 de case tradiționale, iar la Văratec, 180.

probikeaddiction cicloturism sat manastiresc agapia

Satul mănăstiresc Agapia

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

Traseele pe care vi le propunem în cele 2 zile de pedalat în Ținutul Zimbrului conțin multe obiective interesante pe care vi le enumerăm în detaliu în programul pe zile a turei noastre.

Ne vedem vineri, 2 iulie 2021, la Pensiunea Agapia din localitatea cu același nume, aflată în apropierea orașului Târgu Neamț. Ne adunăm aici din toată țara și de aceea e momentul perfect să ne cunoaștem mai bine și să punem la punct bicicletele pentru turele din zilele următoare. Recomandăm să ajungeți la cazare până în ora 19, pentru a putea servi cina împreună.

Sâmbătă, 3 iulie este ziua pe care o petrecem preponderent în șaua bicicletei. Propunem un traseu de nivel mediu ca dificultate, de 53 de kilometri și 630 m diferență de nivel. Parcurgem un ținut mistic în care sperăm să întâlnim zimbrii în libertate. E un traseu care cuprinde atât porțiune de pădure și drum forestier, cât și porțiune de șosea.

probikeaddiction cicloturism tinutul zimbrului neamt11111

De asemenea, vom pedala pe malul Ozanei „cea frumos curgătoare și limpede ca cristalul”.

probikeaddiction cicloturism ozana neamt

Vom vizita Grădina zoologică și rezervația de zimbri Dragoș-Vodă (zimbri, căprioare, cerbi, ursul carpatin) și cetatea medievală a Neamțului (sec. XIV).  

probikeaddiction zimbraria dragos voda neamt cicloturism

Zimbrăria Dragoș Vodă

probikeaddiction cicloturism cetatea neamt

Cetatea medievală Neamț

Duminică, 4 iulie pedalăm pe un traseu minunat între Mănăstirile Văratec și Agapia, descoperim rezervațiile Codrii de Aramă și Pădurea de Argint. Traseul are 24 de km și 380 m diferență de nivel.
Nu în fiecare zi poți vedea picturile lui Nicolae Grigorescu, de aceea ne vom bucura de tușa de geniu la Mănăstirea Agapia. Tot acolo vă invităm la Muzeul Vivant și la o plimbare prin satul mănăstiresc.

probikeaddiction padurea de argint cicloturism neamt

Pădurea de Argint

buton3

Detalii organizatorice și preț Tură de cicloturism în Ținutul Zimbrului:

2 trasee ghidate de cicloturism, adică peste 80 de kilometri de pedalat în zona Neamțului

 •     notiuni de siguranta pe bicicleta specifice terenului cu diferente de nivel si a deplasarii in grup. Pregatirea tehnica a bicicletelor.
 •     masina de asistenta disponibila in caz de necesitate
 •     asistenta mecanica in caz de necesitate
 •     foto si video, marturie a experientei
 •     cazare 2 nopti in camere cu paturi separate si baie proprie
 •     4 mese - cina de vineri, 2 iulie, mic dejun si cina pentru sambata 3 iulie, mic dejun pentru duminica, 4 iulie
 •     locurile sunt limitate. 5 este numarul minim al participantilor.

Costul:  650 de lei

Transportul NU este inclus. Intalnirea se face direct la pensiune, vineri, 2 iulie. Toate detaliile necesare vor fi comunicate pe email.

Confirmarea fara echivoc a participarii se face completand formularul de inscriere si achitand avansul de 300 de lei pana pe 27 iunie 2021. Locurile sunt limitate. In cazul in care pana la data de finalizare a inscrierilor nu se intruneste grupul minim de 5 participanti putem anula tura de cicloturism si vom restitui avansul. De asemenea, pot fi luate decizii organizatorice suplimentare si in contextul pandemiei.

Daca un participant face plata si din anumite motive anunta dupa data de 27 iunie inclusiv ca nu mai poate partipa nu i se va restitui suma platita pentru ca timpul ramas pana la desfasurarea turei nu permite gasirea unui nou participant.

ProBikeAddiction ofera spre inchiriere la cerere:

 • 5 biciclete performante si echipament de protectie - casca, lumini. Pret inchiriere 240 de lei pentru toate cele 3 zile. Asiguram transportul bicicletei.

Recomandari si echipament necesar

 • Purtarea castii de protectie este obligatorie!
 • Echipament sport, geaca impermeabila, manusi de ciclism, caciula, haine de schimb, rucsac, apa, alimente. Bicicleta functionala.
 • Recomandam sa aveti pregatite gustari cu produsele preferate pentru traseul de sambata.

probikeaddiction codrii de arama cicloturism neamt

Zona Codrii de aramă

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

Este oare aceasta tura potrivita pentru mine?

    Tura are un nivel mediu de dificultate, traseul ceva mai lung fiind cel de sambata. Adaptam mereu ritmul de mers la participanti si nivelul grupului, astfel incat si ciclistii experimentati si cei mai putin experimentati sa se poata bucura de frumusetea traseelor, in ritmul lor

    Nu este o tura de performanta si nu trebuie sa ne incadram intr-un anumit timp. Incurajam opririle in zone cu panorama, sau la obiective turistice (naturale, culturale, traditionale). Noi admiram, observam, comunicam cu localnicii. Asta ne oferă răgaz suficient pentru ca toată lumea sa aibă o experiență de pedalat lejeră și plăcută.

    Totusi, sunt trasee cu diferente de nivel (catarari si coborari), diferite suprafete de rulare (drumuri cu pietris, sosea, drumuri de pamant). O conditie fizica buna este necesara. Inainte de a pleca pe traseu exersam cateva manevre de siguranta. De exemplu, franarea de urgenta pe pietris. Astfel incat sa fim in siguranta pe traseu.

Multumim tuturor participantilor pentru experientele minunate pe care le avem impreuna!

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

buton 3

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI