Invata sa incondeiezi oua folosind metode traditionale - chisita si ceara, intr-un atelier practic inedit, la care te invitam sa pedalezi in familie, sambata 20 aprilie 2024. Nu ne vine să credem că prima dată am organizat această tură acum 10 ani!

Incepem sezonul turelor ghidate de cicloturism cu o plimbare pe biciclete speciala, in cadrul careia accentul cade pe traditie si cultura pur moldoveneasca - cuprinde un atelier practic de inchistrire a oualor. Tura se adreseaza atat familiilor cu copii, cat si cicloturistilor dornici sa incondeieze oua si sa afle franturi din istorie si traditii satesti. Noutatea acestui an este schimbarea traseului - vom merge pe malul Jijiei tocmai pentru ca sa incurajam pedalatul si in randul copiilor.

FORMULAR DE INSCRIERE

probikeaddiction iasi cicloturism prisacani incondeiat 15

Tura va avea loc sambata, 20 aprilie 2024.

varianta 1: Plecare din Tomesti, din zona intersectiei aflata vizavi de Sala de Sport, ora 11. Traseu potrivit si pentru cicloturism in familie. Deplasarea se face pe ulite putin circulate si pe malul Jijiei. Suprafata de rulare este formata din asfalt, pamant si pietris. Traseul este plat : Tomesti- Chiperesti-Valea Jijiei-Moreni-Prisacani si are 10 km.

varianta 2: Pentru familiile ce doresc să incondeieze ouă dar au copii mai mici și nu pot pedala traseul - întâlnire direct la Școala din Prisăcani - prezentare tradiții, atelier încondeiere ouă, plimbare pe jos până pe malul Prutului și biserica, monument istoric, Sf. Voievozi.

probikeaddiction iasi cicloturism prisacani incondeiat 13

Pret: 75 lei/persoana, indiferent de varianta aleasa. Pretul include atelier de inchistrire a oualor, vizita la fosta biserica a satului, monument national aflat in albia Prutului, minicurs de siguranta in trafic, asistenta rutiera, asistenta tehnica, servicii foto-video, ghidaj.

De asemenea, o parte din bani reprezintă donație către Școala din Prisăcani - gazda noastră pentru acest eveniment - pentru dotarea cu cărții a bicliotecii.

probikeaddiction cicloturism iasi incondeiat oua prisacani 31

ProBikeAddiction ofera spre inchiriere la cerere:

  • 3 biciclete performante marca CROSS si echipament de protectie - casca, lumini. Pret inchiriere 70 de lei/bicicleta.

Va asteptam cu drag!

Multumim gazdelor noastre de la Scoala Prisacani, care sunt foarte primitoare de fiecare data! Ne bucuram ca astfel ne ajuta sa promovam frumusetea satului romanesc si a traditiilor sale.

Vezi cum a fost in celelalte editii: 2014, 2016, 2018, 2023.

probikeaddiction cicloturism iasi incondeiat oua prisacani 6


 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI