probikeaddiction iasi ture private de cicloturism


De cand a fost lansata public propunerea privind Legea Bicicletei si pana in prezent, 50 de organizatii nonguvernamentale (incluzand initiatorii) si 14 candidati la alegerile parlamentare si-au exprimat public sustinerea. Dintre acesti candidati, 8 sunt pe listele iesene. ProBikeAddiction prin Ioana Amariutei Popa, vicepresedinte al Federatiei Biciclistilor din Romania a sprijinit activ realizarea acestui demers. Redam mai jos comunicatul de presa oficial privind sustinerea Legii Bicicletei si evolutia acestei propuneri de act normativ care promoveaza normalitatea in Romania in ceea ce priveste mersul pe bicicleta.

LEGEA BICICLETEI - COMUNICAT DE PRESA
sprijin public tot mai larg pentru proiectul lansat de ONG-uri in 28.11.2016

Propunerea lansata public in 28.11.2016 de un grup de organizatii ale biciclistilor la adresa viitorilor parlamentari, de a se implica in adoptarea "LEGII BICICLETEI", are un sprijin public tot mai larg. Au aderat intre timp peste 40 de alte ONG-uri la acest demers, iar o serie de candidati din diverse partide si diverse judete au anuntat oficial ca sustin initiativa. Zilnic sosesc noi adeziuni.

Legea va stabili principii si va contine masuri adecvate de promovare a utilizarii bicicletei, pe mai multe planuri, in principal legislativ si institutional, intr-un mod coerent si integrat, pentru ca abordarea cu pasi mici si disparati de pana acum s-a dovedit ineficienta.

Reamintim ca, in concret, potrivit viitoarei legi, promovarea utilizarii bicicletei va fi declarata obiectiv de interes public si se vor aduce modificari legislatiei rutiere, urbanistice, fiscale si din alte cateva domenii. Propunerea de act normativ va prevedea si adoptarea unei strategii nationale si a unui masterplan in acest sens. Vor fi create elemente institutionale la nivelul autoritatilor centrale si locale care sa permita coordonarea intre autoritati si adecvata interfata cu comunitatea, atat in elaborarea masurilor cat si in punerea lor in practica.

Initiativa a fost lansata de Federatia Biciclistilor din Romania (FBR), Asociatia Hai cu Bicla (HcB), Asociatia Green Revolution (AGR), Asociatia Adevaratii Veloprieteni (AVR), Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) si Clubul Sportiv Nomad Multisport.

Initiatorii doresc ca un numar cat mai mare dintre viitorii parlamentari care vor fi alesi in 11 decembrie 2016, si pe cat posibil din tot spectrul politic, sa isi declare sprijinul pentru ideea adoptarii unei asemenea legi.

Initiatorii pregatesc deja o echipa de lucru si asteapta ca parlamentarii care sustin initiativa sa formeze si ei o echipa si impreuna sa redacteze forma finala a proiectului de lege, urmand c deputatii si senatorii implicati sa il depuna in Parlament, sa il sustina si sa isi convinga si alti colegi de partid sa ii acorde votul in comisii si in plen.

ONG-urile semnatare asteapta in continuare ca si alte organizatii ale biciclistilor, ONG-uri de mediu, operatori economici in domeniul biciclistic si alte entitati sa isi declare sprijinul pentru aceasta initiativa comuna si sa se implice in promovarea ei.

09.12.2016

Pentru relatii suplimentare:

  • Radu Mititean - FBR si CCN , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 0744-576836
  • Corneliu Belciug - AGR , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 0728-132981
  • Mihai Denes - AVR , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 0744-369403
  • Oana Turturica - HcB , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Daniel Sardan - NoMad , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

AFLA CARE SUNT ONG-URILE SI CANDIDATII LA ALEGERILE PARLAMENTARE CARE SI-AU EXPRIMAT PANA ACUM PUBLIC SUSTINEREA LEGII BICICLETEI. AFLA CARE SUNT PROPUNERILE CONCRETE ALE PROPUNERII DE ACT NORMATIV, DE AICI.

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w