probikeaddiction iasi ture private de cicloturism


ProBikeAddiction este membra a Federatiei Biciclistilor din Romania

Din feburarie 2016, ProBikeAddiction Iasi este membra a Federatiei Biciclistilor din Romania. Mai mult decat atat, presedintele asociatiei ProBikeAddiction, Ioana Popa, a fost aleasa vicepresedinte in board-ul FBR. Afilierea este una semnificativa la nivel national si international (FBR este membra a ECF si WCA), favorizand cadrul propice dezvoltarii ciclismului si cicloturismului in Romania. Obiectivele ProBikeAddiction si ale FBR sunt comune, cel mai important fiind in prezent implementarea proiectului Eurovelo in Romania, pana in 2018. Demersul nu este unul simplu deoarece presupune modificari legislative si sprijinul autoritatilor. Mai multe detalii despre FBR, gasiti in acest articol.

MISIUNE: FBR promoveaza utilizarea bicicletei ca mijloc de transport cu rol utilitar şi recreativ (cicloturism)

OBIECTIVE: Printre obiectivele FBR se numara: promovarea biciclismului utilitar urban / cotidian, a celui recreativ si turistic, precum si a altor moduri de utilizare a bicicletei; apararea intereselor biciclistilor; promovarea transportului durabil; promovarea unui stil de viata activ si sanatos prin utilizarea bicicletei.

CARACTER: FBR este persoana juridica romana de drept privat, de nivel national, cu caracter neguvernamental, asociativ, democratic, nepatrimonial si nepartizan din punct de vedere politic, functionand pe termen nedeterminat, ca federatie, in baza Ordonantei Guvernului nr. 26 / 2000, in principal in beneficiu public si in mod accesoriu si in beneficiul nepatrimonial al structurilor membre.

PRINCIPII: FBR se bazeaza in organizarea si functionarea sa pe principiile: neconcurentei, nelucrativitatii, initiativei, implicarii si cooperarii, voluntariatului, respectului si sprijinului reciproc, transparentei, echitatii, competentei, responsabilitatii, principialitatii, legalitatii, durabilitatii 

MEMBRI: Membrii FBR sunt persoane juridice care sunt interesate sa activeze in scopul FBR si adera la statutul FBR. Exista trei categorii de membri: activi, parteneri si suporteri. FBR are ca membri asociatii de profil din toate colturile tarii. Aderarea la federatie ca Membri Activi este deschisa si altor asociatii si fundatii interesate. Sunt asteptati ca Membri Parteneri respectiv Membri Suporteri si structuri din sectoarele public, non-profit si bussiness care sunt interesate de promovarea bicicletei.

CONDUCERE: Conducerea FBR este asigurata de Adunarea Generala, Consiliul Director si Presedintele FBR. Reprezentantul legal al FBR este presedintele. Controul intern este asigurat de un cenzor.

Consiliul Director al FBR are la ora actuala urmatoarea componenta:

Presedinte - Radu MITITEAN (din partea Clubului de Cicloturism "Napoca" Cluj-Napoca)

Vicepresedinti: - George CULDA (din partea Asociatiei "Bate Saua" Bucuresti)

- Mihai DENES (din partea Asociatiei "Adevaratii Veloprieteni" Bucuresti)

- Ioana POPA (din partea Asociatiei "ProBikeAddiction" Iasi)

- Marian IVAN (din partea Asociatiei "OPTAR" Bucuresti)

Cenzor este la ora actuala: Flavius SRINCA (din partea Asociatiei "Bike Attack" Resita)

INFIINTARE: Infiintarea FBR a avut loc in 20.10.2007, cu ocazia celei de-a 6-a conferinte nationale de cicloturism, ciclism urban si promovare a bicicletei "PRO VELO VI".

AFILIERI: FBR este afiliat la Federatia Europeana a Biciclistilor (ECF) si Alianta Biciclistica Mondiala (WCA)

CONTACT ŞI DATE DE IDENTITATE:

Contact :

- postal si direct: soseaua Iancului nr. 100 sector 2 RO-021728 Bucuresti ROMANIA(adresa corespondenta si de relatii publice)

 - telefonic: +40-744-576836 ( presedinte Radu Mititean) +40-722-736694 (vicepresedinte George Culda) +40-744-369403 (vicepresedinte Mihai Denes)

- e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. web: www.biciclisti.ro

 

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w