probikeaddiction iasi ture private de cicloturism


UPDATE 25.05.2020

Parcările publice din Iaşi vor avea și locuri rezervate bicicletelor. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi analizat și votat în cadrul şedinţei Consiliului Local de vineri, 29 mai.

Mihai Chirica, primarul Iașului, a raspuns invitației ProBikeAddiction și CIVICA de a discuta despre amplasarea de rastele sugestive în Iași prin care să transmitem mesajul că pe locul unei mașini pot fi parcate 10 biciclete. Proiectul a fost demarat în decembrie 2017, în cadrul programului Cetățenii Conduc, implementat de Asociația CIVICA. Deși necesar și bine documentat proiectul se bloca mereu la nivel de discuții în primărie.

 

probikeaddiction rastele biciclete mihai chirica civica

La întâlnire au fost prezenți primarul Mihai Chirica, consilierul local Eduard Boz, Viorica Bostan, șefa Direcției Tehnice și Dan Postolea, șeful Biroului de Comunicare, Ioana Amăriuței Popa și Alexandru Ionel (ProBikeAddiction), Alexandrina Dinga, Alexandru Bodnar, Anca Gherasim (CIVICA)

La întâlnirea de joi, 21 mai 2020 primarul Chirica a spus că vor fi achiziționate 100 de rastele (fiecare cu câte 10 locuri de parcare pentru biciclete) pentru a extinde propunerile noastre, înaintate primăriei, documentate cu fotografii și care vizează zone frecventate intens de cicliști aflate atât în parcări, cât și pe trotuare late.

Primarul promite că în toate parcările municipalității, în vecinătatea locurilor pentru mașini electrice, vor fi amplasate rastele de biciclete, schimbând destinația unui loc de parcare existent. O parte din locațiile propuse de noi vor putea fi amenajate mai repede, fiind pe spațiu public - de exemplu în apropierea Casei de Asigurări de Sănătate, a Direcției Finanțelor Publice sau a Cinematografului Victoria, pentru restul (care necesită schimbarea destinației din loc de parcare pentru mașini, în loc de parcare pentru biciclete) fiind necesară o hotărâre a Consiliului Local. Proiectul nostru a primit încă de la lansarea sa, susținerea consilierului local Eduard Boz ce va înainta propunerile necesare în consiliu.

În plus, în întâlnire am am subliniat importanța modelului de parcare pentru biciclete - tip U întors și am dat toate specificațiile tehnice minime necesare astfel încât noile rastele să fie cât mai sigure.

Primarul Chirica mai ia în calcul reglementarea amplasarii de locuri de parcare pentru biciclete la construcția de noi proiecte imobiliare, indiferent dacă sunt rezidentiale sau nu. Urmează să elaborăm un set de recomandări în acest sens, care să vină în sprijinul municipalității.

Vă ținem la curent și sperăm ca până în toamnă să avem locuri sigure de lăsat bicicletele!

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w

banner freerider