probikeaddiction iasi ture private de cicloturism


Probikeaddiction a solicitat Politiei Rutiere o situatie a accidentelor de circulatie in care au fost implicati biciclisti de la inceputul anului si pana acum, pentru a vedea cat este de grava problema sigurantei pe sosea in ceea ce priveste deplasarea cu bicicleta.

Potrivit adresei Politiei Rutiere, am aflat ca pana la sfarsitul lunii iulie au avut loc "37 de accidente rutiere soldate cu victime omenesti, in care au fost implicati conducatori de biciclete", cu 4 mai putine decat in aceeasi perioada a anului trecut. Din cele 37 de accidente, 25 au avut loc in municipiu, zonele cele mai periculoase, tinand cont de numarul de accidente fiind:

  • Sos. Bucium - 3
  • Str. Canta - 2
  • B-dul Dacia - 2
  • B-dul N. Iorga - 2
  • Sos Pacurari - 2
  • B-dul Primaverii - 2

Cu alte cuvinte, exact zonele in care ciclistii reusesc sa prinda viteze si de peste 50 km/h. Din fericire, nici un ciclist nu a murit in urma unui astfel de accident, insa 11 persoane au fost ranite grav, iar alte 20, ranite usor. Dintre accidentele grave, ne amintim de ciclistul suedez ajuns in comotie cerebrala de Pasti dupa ce a fost acrosat de un tramvai pe str. Arcu in zona Billa.

accident biciclisti

(foto: Ziarul de Iasi)

O atentie sporita trebuie acordata trecerilor de pietoni. Repetam ca potrivit legii este interzisa parcurgerea trecerii de pietoni pe bicicleta. Chiar si respectand legea, potrivit Ziarului de Iasi, in luna iulie, doi tineri cu biciclete, un băiat şi o fată, au încercat să traverseze strada pe jos, pe zebră, în zona intersecţiei de lângă magazinul Kaufland din Nicolina, dar unul dintre ei a fost lovit de un autoturism. 

Tot din presa ieseana, aflam ca un alt ciclist a fost acrosat in iulie, la 4-5 metri de trecerea de pietoni, de data aceasta din zona Pacurari. Se pare de altfel, ca tanarul accidentat in aceasta situatie a decedat la spital dupa ce a fost in moarte cerebrala. Tragedia s-a petrecut dupa data la care am solicitat noi situatia de la Politia Rutiera.

In adresa Politiei Rutiere se arata ca "din totalul celor 37 de accidente rutiere, in 23 dintre acestea, biciclistii sunt vinovati principali de producerea acestora". Evident, atentia pe sosea trebuie sa revina in egala masura ciclistilor si soferilor.

In final mentionam ca o parte din accidente au avut loc si in mediul rural in localitati precum Ciortesti, Motca, Scanteia, Ipatele, Baltati, Oteleni sau Todiresti.

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w

banner freerider