probikeaddiction iasi ture private de cicloturism


Mersul pe bicicletă nu este la fel de ușor ca expresia în sine, iar odată învățat nu-ți garantează siguranța eternă! Trebuie respectate reguli, care în momentele cheie pot face diferența! De exemplu, câți biciclişti semnalizează și se asigură de fiecare dată cînd pornesc la drum? Sînt detalii extrem de importante pe care adolescenţii le pot învăța acum la Academia Velo, un curs de mers în siguranţă pe bicicletă. Multumim TVR Iasi pentru reportajul aparut pe 22 mai 2017! https://www.youtube.com/watch?v=5VIwi1bnY0Y

probikeaddiction academia velo iasi

Despre cursul de educatie rutiera pe bicicleta implementat la Iasi de ProBikeAddiction a fost realizat un reportaj ce a fost difuzat pe 30 martie 2017, la Radio Trinitas si care poate fi ascutat aici:

 In presa scrisa, informatia despre realizarea la iasi a unui proiect care sustine mersul pe bicicleta in randul elevilor a fost preluata inca de la inceput. Redam aici articolul din ziarul Adevarul din data de 23.02.2017: Academia Velo ajunge la Iaşi. Elevii din trei şcoli învaţă cum să evite accidentele rutiere atunci când sunt pe bicicletă.

Multumim tuturor pentru sustinere! Speram sa putem continua acest proiect in cat mai multe unitati de invatamant si in anul scolar viitor. 

Academia Velo este proiectul de educatie rutiera in scoli pe bicicleta, implementat la Iasi de ProBikeAddictiondupa un curriculum stabilit la nivel international. In faza pilot a programului (anul scolar 2016-2017) au intrat 3 scoli: Liceul Tehnologic de Mecatronica si Automatizari, Liceul Economic de Turism si Liceul Teoretic "Miron Costin". Proiectul se deruleaza la Iasi in urma parteneriatului dintre Asociatia ProBikeAddiction si Fundatia Comunitara Mures, beneficiara a programului Safe 4 Cycling initiat de Asociația Sportivă Vuelta în colaborare cu alti doi parteneri (Mobile Radfahrschule din Austria si Mobycon din Olanda) in cadrul caruia a fost elaborat un program de educație rutieră pe bicicleta prin programul Erasmus +.  Materialul comun de învățare, pe baza metodologiei și experiențelor celor patru parteneri (BringaAkadémia, Academia Velo, Easy Drivers RADFAHRSCHULE, Mobycon) va putea fi utilizat în toate școlile din Europa.

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI