probikeaddiction iasi ture private de cicloturism


Academia Velo este proiectul de educatie rutiera in scoli pe bicicleta, implementat la Iasi de ProBikeAddictiondupa un curriculum stabilit la nivel international. In faza pilot a programului au intrat 3 scoli: Liceul Tehnologic de Mecatronica si Automatizari, Liceul Economic de Turism si Liceul Teoretic "Miron Costin". 

Pana acum a avut loc modulul teoretic la primele 2 din cele 3 scoli. Ne-am bucurat de interesul elevilor pentru aceste activitati, tinand cont ca reprezinta un adevart tur de forta, 3 ore de informatii interesante legate de siguranta in trafic, atat ca pieton, biciclist, cat si ca viitor sofer. 

probikeaddiction academia velo iasi

Consideram foarte important acest proiect, cu atat mai mult cu cat promovam respectul in trafic si pedalatul in siguranta. Credem cu tarie ca educatia trebuie sa inceapa inca de pe bancile scolii, de aceea ne adresam elevilor de peste 14 ani, care potrivit legislatiei din Romania au voie sa circule pe drumurile publice. Dupa Pasti urmeaza sa tinem si modulele practice unde imbinam chestiunile de siguranta si manevrabilitate cu jocuri interactive, numai bune pentru a educa si atrage elevii catre practicarea ciclismului.

Academia Velo este un curs gratuit pentru elevi. Recordul de participanti a fost 40 de elevi de clasele a noua si a zecea, la un singur modul. Ne dorim ca anul scolar viitor sa extindem Academia Velo in cat mai multe scoli si licee iesene. Pentru aceasta, avem nevoie de sprijinul vostru. Ne puteti ajuta redirectionand 2% din impozitul pe venit, bani care in caz contrar s-ar duce la bugetul statului. Aceasta suma este in esenta o parte a impozitului pe venit deja achitat. Detalii, formular si cei 3 pasi simpli pe care ii puteti parcurge pentru a ne sustine in demersul nostru educativ, ii puteti afla AICI . Important este de stiut ca deja sunt alte trei scoli care s-au aratat interesate sa faca parteneriat cu noi pentru acest proiect si interesul crescut ne motiveaza!

 Academia Velo este un proiect implementat la Iasi in urma parteneriatului dintre Asociatia ProBikeAddiction si Fundatia Comunitara Mures, beneficiara a programului Safe 4 Cycling initiat de Asociația Sportivă Vuelta în colaborare cu alti doi parteneri (Mobile Radfahrschule din Austria si Mobycon din Olanda) in cadrul caruia a fost elaborat un program de educație rutieră pe bicicleta prin programul Erasmus +.  Materialul comun de învățare, pe baza metodologiei și experiențelor celor patru parteneri (BringaAkadémia, Academia Velo, Easy Drivers RADFAHRSCHULE, Mobycon) va putea fi utilizat în toate școlile din Europa.

Despre acest proiect interesant, a fost realizat un reportaj ce a fost difuzat pe 30 martie 2017, la Radio Trinitas si care poate fi ascutat aici:

Revenim cu fotografii si detalii dupa Pasti, de la modulele practice si modulul teoretic de la Liceul "Miron Costin"!

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI