probikeaddiction iasi ture private de cicloturism


Acesta a fost un weekend pentru care suntem foarte recunoscatori. Am primit vizita prietenilor de la Fundatia Comunitara Mures, Hunor si Cristian care ne ajuta sa implementam la Iasi Academia Velo, un proiect de educatie rutiera pe bicicleta pentru elevi de peste 14 ani foarte bine realizat si inchegat. Consideram atat de importanta educatia din scoala pentru un mers pe bicicleta in siguranta, incat este nevoie si de o echipa de proiect pe masura formata si interesata sa disemineze informatii la cati mai multi elevi ieseni. Am fost atenti la teorie si ne-am distrat la practica.  Materialul comun de învățare al Academiei Velo este realizat in cadrul programului Safe 4 Cycling initiat de Asociația Sportivă Vuelta în colaborare partenerii (Mobile Radfahrschule din Austria, Mobycon din Olanda si Fundatia Comunitara Mures) prin programul Erasmus +.  

probikeaddiction iasi academia velo

Am fost inconjurati de oameni minunati, care ca si noi simt cat de importanta este educatia probiciclistica si rutiera in cadrul elevilor. Suzanne, voluntar olandez in Romania a invatat noi cuvinte in limba romana :) Ne bucuram ca au fost prezente si cadre didactice de la scolile partenere, pentru a putea continua in propriile unitati de invatamant ceea ce am inceput noi in acest an.

probikeaddiction iasi academia velo teorie training

Ne-am simtit bine, am vizitat Iasul noaptea dupa ploaie si ne-am bucurat sa aflam crampeie din istoria orasului, atat de bine si cu pasiune prezentate de Gabi.

probikeaddiction iasi academia velo iasul pe bicicleta

A tinut si vremea cu noi, chiar daca sambata am fost mai mereu cu ochii pe geam, duminica ne-a lasat sa exersam cele mai importante chestiuni legate de manevrabilitate si siguranta.

Pentru cele doua zile, gazda noastra a fost Liceul Teoretic "Miron Costin", Iasi si ii multumim doamnei profesoare Mazga Diana, pentru ca ne-a ajutat la organizare.

 probikeaddiction iasi academia velo practic

In acest an scolar, proiectul Academia Velo se afla in faza pilot si include 3 licee iesene: Liceul Miron Costin, Liceul de Mecatronica si Automatizari si Liceul Economic de Turism. In felul acesta beneficiarii se ridica la peste 200 de elevi, ceea ce la nivel national inseamna ca cifra liceenilor absolventi ai academiei ajunge la peste 1000, programul fiind implementat si la Targu Mures, reghin, Odorheiul Secuiesc. Mai multe detalii despre proiect si implementarea sa la Iasi gasiti aici.  Multumim tuturor care au luat parte si ne-au ajutat in realizarea acestui eveniment minunat!

ALBUMUL FOTO COMPLET AL EVENIMENTULUI

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI