La sfarsitul  de vacanta va invitam la o experienta in munti pe bicicleta, pe 3 trasee superbe, atat de frumoase incat nu reusim sa facem un top al nostru si va invitam sa ne spuneti voi care dintre zilele de pedalat v-a placut cel mai mult. Noi speram sa fie toate :) In perioada 1-3 septembrie 2017 haideti sa pedalam impreuna in Calimani! Este o tura de cicloturism medie ca dificultate, potrivita pentru persoane de peste 14 ani. Va puteti inscrie la tura pana pe 23 august!

FORMULAR DE INSCRIERE

probikeaddiction calimani cicloturism pe urmele haiducilor

 Muntele pe bicicleta este o experienta aparte, mai ales cand gasesti si povestile din spatele spectacolului grandios al naturii. Despre muntii vulcanici Calimani sunt legende care vorbesc despre haiduci precum Pintea, Plesca, Pohontu, fapte de vitejie si comori ascunse.

Comoara pe care va invitam sa o descoperiti este chiar masivul Calimani, cel mai intins vulcan inactiv din Europa al carui crater are diamentrul de 10 kilometri, precum si satele de la poale, cu arhitectura traditionala specifica locului ce bucura ochiul si sufletul deopotriva

Tura de cicloturism este de dificultate medie, cu trasee de aproximativ 30 de kilometri in fiecare dintre cele 3 zile si diferenta de nivel de pana in 500 de metri. Recomandam participarea la tura a persoanelor de peste 14 ani pentru ca vom merge pe drumuri asfaltate, pietruite si forestiere. 

Vom fi cazati la cea mai inalta localitate de la poalele Calimanilor si ultima asezare inainte de intrarea in Parcul National Calimani - satul Gura Haitii la pensiunea Perla Calimanilor, care ne va oferi cazare si masa deopotriva. Avem foisor si camere cu pat dublu, bai curate si muntele in spatele casei. Suntem limitati de capacitatea pensiunii, de aceea numarul maxim de participanti de la aceasta tura este 14. 

BUTON 4

Program orientativ:

 Vineri, 1 septembrie plecam din Iasi. Exista posibilitatea (pe care o si recomandam) sa mergem cu totii in grup cu trenul pana la Vatra Dornei. Primul traseu este prin sate de munte, de la Vatra Dornei la Gura Haitii, la pensiune. Am descoperit poteci frumoase printre case traditionale, fanete si poieni. Seara servim cina impreuna si ne pregatim de a doua zi.

probikeaddiction cicloturism calimani pe urmele haiducilor

Sambata, 2 septembrie este ziua in care urcam pe munte pe malul paraului Neagra, pana la fosta exploatare de sulf. Aici grandoarea locului se imbina cu tristetea muntelui ramas sterp. Pare greu de crezut ca in zona a fost un adevarat oras cu aproximativ 8000 de muncitori ce au lucrat acolo. Exploatarea a functionat din 1969 si pana in 1997 continua sa fie un dezastru ecologic pe care il poti vedea cu ochiul liber. Chiar si dupa ecologizare solul si apa sunt in continuare afectate si vor mai fi astfel mult timp. De la exploatarea de sulf in functie de vreme si disponibilitate putem urca pana la Cabana meteo de la Retitis, sau pana la puncte de belvedere de unde ni se arata in toata splendoarea cel mai inalt varf al Calimanilor - Pietrosul.

probikeaddiction calimani cicloturism cariera de sulf

Duminica, 3 septembrie e timpul sa ne intoarcem acasa. Alegem o alta varianta de traseu din Gura Haitii pana in Vatra Dornei. Cele cateva portiuni de urcus vor fi recompensate de privelisti superbe si portiuni de coborare numai bune sa ne incarce bateriile pentru un final de tura la poalele muntilor Calimani.

probikeaddiction cicloturism calimani

buton 2

Detalii organizatorice si pret pentru tura de cicloturism "Pe urmele haiducilor, in Calimani":

  • masina care preia bagajele de la gara Vatra Dornei, pana la cazare si care ne ajuta cu bagajele pana la gara in ziua plecarii
  • 3 trasee ghidate de cicloturism, de aproximativ 30 de kilometri fiecare si 500 m diferenta de nivel
  • notiuni de siguranta pe bicicleta specifice terenului cu diferente de nivel si a deplasarii in grup
  • masina de asistenta pe tot parcursul traseelor de bicicleta parcurse - in caz de necesitate participantii pot parcurge anumite portiuni cu masina
  • asistenta mecanica in caz de necesitate
  • foto si video, marturie a experientei
  • costul de intrare in rezervatia Parcului National Calimani
  • cazare 2 nopti in camere cu pat dublu si baie proprie
  • 4 mese+pachetele pe drum - cina de vineri, 1 septembrie, mic dejun si cina pentru sambata 2 septembrie, mic dejun pentru duminica, 3 septembrie + pachetele cu mancare pentru drum, sambata
  • numar minim de participanti 10, numar maxim de participanti 14

Costul turei: 350 de lei - transportul NU este inclus. Recomandam deplasarea cu trenul, pentru a putea sa ne bucuram de intreaga experienta impreuna. Costul transportului cu trenul, dus-intors este de 125 de lei si include biletele pentru o persoana si o bicicleta.

Confirmarea fara echivoc a participarii se face completand formularul de inscriere si achitand avansul de 150 de lei pana pe 23 august 2017. Locurile sunt limitate. Grupul va fi de maxim 14 persoane si de cel putin 10 persoane. In cazul in care pana la data de finalizare a inscrierilor nu se intruneste grupul minim de participanti putem anula tura de cicloturism si vom restitui avansul.

Daca un participant face plata si din anumite motive anunta dupa data de 25 august 2017 inclusiv ca nu mai poate partipa nu i se va restuti suma platita pentru ca timpul ramas pana la desfasurarea turei nu permite gasirea unui nou participant.

ProBikeAddiction ofera spre inchiriere la cerere:

4 biciclete performante si echipament de protectie - casca, lumini. Pret inchiriere 120 de lei pentru toate cele 3 zile. Asiguram transportul bicicletei.

buton3

Recomandari si echipament necesar

Purtarea castii de protectie este obligatorie!
Echipament sport, geaca impermeabila, manusi de ciclism, caciula, haine de schimb, rucsac, apa, alimente. Bicicleta functionala.
Vom avea asigurate mesele de seara vineri, mic dejun si cina, sambata si mic dejul duminica. Chiar daca sambata vom avea de asemenea asigurat un pachetel pentru pranz, va recomandam sa aveti gustari pentru popasuri sau pentru tren.

Pentru orice detalii ne puteti contacta la email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , numar de telefon 0742.220061 sau printr-un mesaj privat pe pagina noastra de facebook www.facebook.com/Probikeaddiction

Intra pe aceste albume foto ca sa stii la ce minunatii sa te astepti! ALBUM 1 si ALBUM 2.

PS Cand am fost la prima documentare a traseului, in aprilie 2017, in Calimani arata cam asa :)

probikeaddiction calimani cicloturism

FORMULAR DE INSCRIERE


redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI