In urma cu 100 de ani Iasul a fost capitala de razboi a Romaniei, de aceea am gandit o tura de cicloturism pentru a vizita cele mai importante cladiri din Iasi, ca insemnatate in timpul primului razboi mondial.

probikeaddiction traseul memoriei fie iasi

Tura de cicloturism Traseul memoriei a fost o tura speciala din mai multe motive. In primul rand, pentru ca am mers doar prin Iasi, apoi pentru ca nu a fost o simpla plimbare pe strazile orasului, ci am gasit crampeie din istoria Iasului de pe vremea in care era capitala de razboi a Romaniei si nu in ultimul rand, pentru ca am fost inconjurati de oameni extraordinari - mai exact peste 100 de biciclisti.

Ne-am bucurat sa aflam ca in grupul nostru au fost si persoane venite special de la Focsani sau din Olanda (via Costuleni). Iasul ni s-a aratat in forma lui cea mai frumoasa. La Palatul Ostirii din Copou am putut admira o expozitie de obiecte datand din primul razboi mondial, uniforme, armament, echipament, dar si livrete militare sau tablouri. Acolo am fost intampinati de primarul Mihai Chirica.

La Universitatea Al. I. Cuza, am intrat in Aula Gheorghe Asachi, prilej numai bun sa stam la povesti despre cum era Iasul acum 100 de ani (multumim colegului nostru Gabi), apoi am coborat Copoul si am ajuns la Primarie. Odata lasate bicicletele in siguranta, am vizitat sediul BNR si Sala Mare a Primariei.

Aceasta tura nu a fost numai despre Iasi, ci si despre siguranta biciclistului. De aceea, premiile acordate au fost de natura sa sporeasca vizibilitatea in trafic - huse reflectorizante pentru rucsaci, lumini fata spate, sonerii si lumini pentru roti. Norocosii si-au primit premiile prin tragere la sorti.

Tura am incheiat-o superb printr-o plimbare la Teatrul National. Multumim tuturor celor care ne-au fost alaturi in tura eveniment de ieri. Traseul a avut loc in cadrul Festivalului International al Educatiei #FIE2017, cu sprijinul tuturor institutiilor vizitate, a Politiei si Jandarmeriei. Nu in ultimul rand multumim tuturor colegilor nostri de la ProBikeAddiction :) - multumim echipa!

Album foto complet al turei poate fi vizualizat AICI.

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI