Aceasta este o tura de poveste, despre Poiana cu Cetate, satul care are in jurul sau locuri mitice incarcate de legenda. Plimbarea pe bicicleta pe care v-o propunem traverseaza una dintre cele mai vechi paduri ale Moldovei - Codrii Borosestilor si face oprire in cea mai mare poiana a Rezervatiei Barnova-Repedea. Despre aceste locuri, Mihail Sadoveanu scria ca este "tara de dincolo de negura, la vremea cand cornul cel vechi suna chemarea vanatorilor la focul pranzului si amiezii vanatoresti". Tura de cicloturism de relaxare - potrivita chiar si ciclistilor incepatori - este programata pentru sambata, 2 iulie 2016.

FORMULAR DE INSCRIERE

probikeaddiction cycling romania traditional food

Aflat la 20 de kilometri de Iasi, satul Poiana cu cetate poarta comori. Traseul pe care ni-l propunem pleaca de la intersectia cu drumul spre Slobozia, din apropierea satului si se continua spre Poiana cu Schit ce adaposteste trei rezervatii intr-una singura:una floricola, alta istorica si alta de arta, daca este sa ne gandim la schitul lui Duma Negru (sec XV), datorita caruia i-a fost astfel dat numele poienii, exponatele unei vechi tabere de sculptura din anii '80 care fac poiana sa devina un adevarat muzeu in aer liber si plantele rare ce se gasesc acolo.

probikeaddiction poiana cu statui 3

Intreaga zona este presarata de legende si povesti despre Sadoveanu si Stefan cel Mare, despre boieri si traditii. La vremea amiezii suntem asteptati sa mancam o masa traditionala, cu trei feluri de mancare, gatita dupa retete autentice de catre Anca, gazda noastra primitoare din satul Poiana cu Cetate. Gospodaria sa este una impresionanta - pasari de curte, porci, pauni, stupi - adica de toate ce trebuie sa aiba la casa sa un om gospodar.

probikeaddiction poiana cu cetate 3

In apropierea casei, vom vizita ruinele bisericii construite de boierul Cujba, ce mai poarta printre ziduri amintiri si prin acoperisul careia putem vedea cerul.

probikeaddiction poiana cu statui 2

Dupa masa binemeritata, ne rezervam timpul sa facem o ultima plimbare, de data aceasta mai scurta, in marginea satului de unde vom putea admira o panorama larga pana spre judetul Vaslui.

probikeaddiction poiana cu statui 5

FORMULAR DE INSCRIERE

Masa traditionala in Tara de dincolo de negura - sambata, 2 iulie 2016

  • varianta 1 pentru experimentati: punct de intalnire - capat CUG. Plecare din Iasi cu bicicleta ora 9 - traseu de dificultate medie cu o portiune de catarare prin pietre mai agresiva de 2 km. Lungimea aproximativa a traseului total este de 40 de kilometri!
  • varianta 2 pentru incepatori: punct de intalnire - capat CUG. Plecare din Iasi cu masina ora 10.30, pana in apropierea satului Poiana cu Cetate, unde va avea loc intalnire cu grupul plecat din Iasi pe biciclete. Portiunea de traseu ramasa de parcurs are dificultate usoara spre medie - drum pietruit sau poteca, fara diferenta mare de nivel, usor de parcurs inclusiv de copii. In cazul in care doriti sa participati alaturi de copii, recomandam ca varsta minima sa fie cel putin 10 ani, pentru a putea tine pasul cu adultii. Traseul are in total aproximativ 10 km.

pret: 60 lei/persoana, include minicurs de tehnica de parcurgere a portiunilor de padure si drum pietruit, masa traditionala, asistenta rutiera, asistenta tehnica, servicii foto-video, ghidaj.

ProBikeAddiction ofera spre inchiriere la cerere:

  • 3 biciclete performante marca CROSS si echipament de protectie - casca, lumini. Pret inchiriere 50 de lei/bicicleta.
  • un suport Thule pentru 3 biciclete cu prindere pe carlig. Pret inchiriere 80 de lei.

Rezervarea se face prin completarea acestui FORMULAR DE INSCRIERE

Vezi cum a fost la primele doua editii ale turei Masa traditionala in Tara de dincolo de negura:

Va asteptam cu drag!

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI