probikeaddiction iasi ture private de cicloturism


Street Delivery este un eveniment-manifest care se întâmplă în fiecare an în București, Timișoara și, din 2013, în Iași. Street Delivery are ca misiune recuperarea spațiului public și schimbarea dezvoltărilor urbane în orașe pentru oameni. Împotriva tendinței generalizate în România, Street Delivery închide străzile pentru mașini și le deschide pentru oameni, transformând carosabilul în spațiu de promenadă pentru pietoni, bicicliști și cetățeni care își iubesc orașul.

Ca în fiecare an, Street Delivery își schimbă logo-ul și identitatea vizuală pentru a nu ne împietri într-un „brand” și pentru a da ocazia designerilor români să contribuie cu viziunea lor la eliberarea străzilor. Logo-ul Street Delivery 2013 este desenat de Alexandru Ciubotariu (Pisica Pătrată), ilustrator, street artist și istoric al benzii desenate românești.

street delivery iasi

Tema Street Delivery 2013 porneşte de la ideea că locuitorii au dreptul la patrimoniu, arhitectură de calitate şi peisaj, la fel cum au dreptul la sănătate şi justiţie (Declaraţia de la Cluj – OAR 2008). De aceea, Street Delivery îşi propune un exerciţiu de locuire civilizată prin patrimoniu şi arhitectură de calitate. Avem dreptul să ne păstrăm cultura arhitecturală și să o apărăm de kitschul alimentat cu indiferență și bani.
La Iasi, Street Delivery are loc pe 14-15-16 iunie 2013 , pe  Strada Vasile Pogor.

Fundația Cărturești împreună cu Ordinul Arhitecților și-au propus ca prin intermediul acestui proiect să întărească rolul structural pe care spațiul public îl joacă în viața locuitorilor orașului și de a le atrage atenția asupra noțiunii de “traseu cultural”, prin convertirea peisajului urban în spațiu viu. Timp de 3 zile strada Vasile Pogor va fi închisă pentru mașini și deschisă pentru oameni, găzduind numeroase evenimente culturale și artistice. Ieșenii se vor putea bucura de expoziții, performance-uri, proiecții de filme, teatru, concerte, workshop-uri dar și evenimente de arhitectură și societate civilă.

În cadrul evenimentului Street Delivery umbrela ta poate face parte dintr-o instalație care are scopul de a umbri și colora strada Vasile Pogor timp de trei zile. Dacă doriți să faceţi parte din acest proiect puteți veni la oricare din următoarele puncte de colectare Cărturești, Acaju, Mojo Bar, Kiddo Cafe până pe 10 iunie și puteți lăsa acolo umbrelele voastre. Cu cât mai multe umbrele, cu atât mai multă umbră!

Nicio umbrelă nu va fi vătămată pe perioada evenimentului, iar la sfârșitul celor trei zile stăpânul și-o poate revendica.

Street Delivery este un eveniment non-profit și de responsabilizare socială.

Mai multe detalii:

www.streetdelivery.ro

www.facebook.com/pages/Street-Delivery-Iasi

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w

banner freerider