saschiz biserica fortificata cetate taraneasca probikeaddiction 2

În biserica fortificată din Criț, o pălărie se odihnea în cuier. Doar una și nimic altceva în jur. Mi-a rămas întipărită în minte această imagine, în timpul în care unul dintre puținii sași rămași în Transilvania, o doamnă de peste 90 de ani, vorbea despre un gol imens lăsat de familiile de sași care au plecat din România. ”În Criț, mai suntem două familii, mixte, adica 6 inși”, spune doamna.  ”Atunci ar fi trebuit să fie poate, măcar 3 pălării”...gândesc.

biserica fortificata crit probikeaddiction 2

În fiecare an ne propunem să descoperim România de lângă noi pe biciclete. Transilvania Bike Trails Race 2019 a fost prilejul perfect ca să facem cunoștință cu satul transilvanean. Am pedalat la cursă, în formula family la categoria 8-10 ani, dar am participat și la toate tururile culturale din zilele premergătoare competiției. Să povestim!

Afla povestea!

Multumim Andrei Ivasc pentru invitatie in emisiunea Play the Day de la Radio Hit. Puteti asculta inregistrarea mai jos.

Ioana amariutei popa probikeaddiction radio hit

Asculta inregistrarea

Anul 2018 a fost pentru ProBikeAddiction extrem de provocator si frumos. Pentru noi, importanta cea mai mare o are cresterea echipei minunate, ceea ce are drept consecinta un 2019 cu multe activitati noi si frumoase. Welcome Adriana and Matei to AMAZING PBA TEAM! Dar sa incepem cu inceputul :)

Cicloturism

probikeaddiction cicloturism iasi

Una dintre activitatile noastre preferate este fara indoiala descoperirea Romaniei frumoase de langa noi pe bicicleta. Turele ghidate de cicloturism pe care le organizam sunt tematice. De fiecare data, accentul cade pe activitati ce completeaza parcurgerea unui traseu pe bicicleta. 

De 6 ani incurajam mersul pe bicicleta. Afla cum!

Pe Radu l-am cunoscut prin intermediul postarilor pe care le face pe blogul sau. El este primul roman care a traversat cele 2 continente americane de la nord, la sud  - ceea ce in cateva cifre se traduce in 3 ani si 3 luni de pedalat, peste 34.000 de km parcursi prin 24 de tari. Aflati in plina documentare pentru ture noi de cicloturism, ne-am luat doza de inspiratie de luni - Radu Paltineanu a fost prezent la Iasi pe 18 martie 2019, la invitatia reprezentantilor Facultatii de Geografie. Experienta sa este extrem de interesanta si de aceea consideram important sa redam aici o parte din chestiunile care ne-au atras atentia pentru a incuraja mersul pe bicicleta in ture de cicloturism. Pentru (re)(auto)descoperire.

radu paltineanu iasi probikeaddiction cicloturism 2

Citeste in continuare!

In fiecare an sunt schimbari in privinta depunerii formularului 230 prin care oricare dintre noi poate redirectiona 2% din impozitul pe venit catre o cauza pe care o sustine - de exemplu, pentru sustinerea cicloturismului si incurajarii mersului pe bicicleta cum e in cazul nostru.

Anul acesta, a fost redusa drastic, cu mai mult de 2 luni, perioada in care pot fi depuse formularele, drept pentru care aveti la dispozitie doar pana pe 15 martie 2019 sa depuneti formularul aferent anului trecut.

Tinand cont ca anul trecut au fost cateva balbaieli in privinta depunerii efective a documentelor - reglementari prin care doritorii de a redirectiona cei 2% trebuiau sa depuna personal la ghiseu sau prin posta aceste formulare, chiar daca mai usor ar fi fost asociatiilor sa le depuna centralizat (pana la urma, s-a putut acest lucru, insa a fost o mare perioada de incertitudine), ne-am gandit sa va prezentam o modalitate ceva mai usoara prin care puteti depune online formularul 230, direct in spatiul privat virtual al ANAF. Pentru asta, trebuie sa fie si ANAF prompt, sa updateze formularul 230 din spatiul virtual, care este la data publicarii acestui articol, pentru anul 2017, in ciuda faptului ca formularul actualizat in format pdf a fost publicat de 2 zile.

Important este de mentionat ca formularul 230 se depune de persoanele care au venituri din salarii sau pensii, in timp ce persoanele fizice autorizate si persoanele care au venituri din chirii sau drepturi de autor, pot redirectiona cei 2% prin completarea declaratiei unice, in campurile dedicate.

Citeste in continuare!

Matei scrie o serie de articole cu focus pe Rezervatia Forestiera Barnova-Repedea, acei codri seculari, urmasi ai padurilor dacice, prin care noi facem drumetii atat pe jos, cat si pe biciclete. Inspiratie!

Dorinta de a evada la fiecare sfarsit de saptamana e din ce in ce mai arzatoare la unii dintre noi. Si cu cat ne dorim sa ne indepartam mai mult din punct de vedere geografic, cu atat mai mult scade motivatia de a ne mobiliza.
   
Si daca solutia ar fi de fapt la o aruncatura de bat de confortul cuibului nostru? Nu atat maretia si extravaganta locului fac dintr-o destinatie ceva de neuitat, cat modul de relationare cu natura si oamenii din jurul nostru.

probikeaddiction barnova repedea cicloturism drumetii iasi 1

Descopera!

Iarna nu prea putem pedala, dar asta nu inseamna ca nu ne bucuram in continuare de natura si activitati in aer liber in familie. Hai afara la zapada! :)

1. Drumetii pe poteci cu mic cu mare

Care este cea mai apropiata padure? Care sunt potecile voastre preferate? Oricare ar fi raspunsurile, merita sa va programati o zi de drumetie prin padure, care vine la pachet cu nas rosu, fericire inexplicabila si se termina de obicei cu o ciocolata calda. Noi mergem cel mai des la Uricani, pe traseul marcat de cicloturism, in padure la Dobrovat sau spre Poiana cu Schit.

probikeaddiction drumetie poiana cu cetate

Citeste in continuare!

Subcategories

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w

banner freerider