Am vrea să răspundem afirmativ la aceasta întrebare, însă drumul care ține de voința administrativă și adaptarea la realitățile din teren, este lung.

Un pas important a fost realizat astăzi, 22 ianuarie 2020 de către reprezentanții societății civile din Iași care au avut o întâlnire consultativă cu domnul viceprimar Radu Botez pe tema modernizării Șoselei Bucium. Au fost prezenți Anca Gherasim (CIVICA), Costi Andriescu (Institutul Cultural Independent), Ioana Amariutei Popa (ProBikeAddiction, Federaţia Bicicliştilor din România) și Manole Zaharia (Iasi Bike).

Probikeaddiction primarie societatea civila modernizare soseaua bucium

Afla propunerile!

Dupa ce in urma cu 2 ani am studiat exemplele de buna practica in ceea ce priveste infrastructura biciclistica din Graz, Conferinta de Lifestyle Business la care Ioana a fost speaker, a fost prilejul ideal de a analiza gradul de bike friendly-ness al Clujului. Alaturi ne-au fost prietenii de la Clubul de Cicloturism Napoca. Sa povestim!

probikeaddiction cluj 2

Ioana si Cristi (PBA), Radu si Roxana (CCN)

Citeste in continuare!

Pe Radu l-am cunoscut prin intermediul postarilor pe care le face pe blogul sau. El este primul roman care a traversat cele 2 continente americane de la nord, la sud  - ceea ce in cateva cifre se traduce in 3 ani si 3 luni de pedalat, peste 34.000 de km parcursi prin 24 de tari. Aflati in plina documentare pentru ture noi de cicloturism, ne-am luat doza de inspiratie de luni - Radu Paltineanu a fost prezent la Iasi pe 18 martie 2019, la invitatia reprezentantilor Facultatii de Geografie. Experienta sa este extrem de interesanta si de aceea consideram important sa redam aici o parte din chestiunile care ne-au atras atentia pentru a incuraja mersul pe bicicleta in ture de cicloturism. Pentru (re)(auto)descoperire.

radu paltineanu iasi probikeaddiction cicloturism 2

Citeste in continuare!

saschiz biserica fortificata cetate taraneasca probikeaddiction 2

În biserica fortificată din Criț, o pălărie se odihnea în cuier. Doar una și nimic altceva în jur. Mi-a rămas întipărită în minte această imagine, în timpul în care unul dintre puținii sași rămași în Transilvania, o doamnă de peste 90 de ani, vorbea despre un gol imens lăsat de familiile de sași care au plecat din România. ”În Criț, mai suntem două familii, mixte, adica 6 inși”, spune doamna.  ”Atunci ar fi trebuit să fie poate, măcar 3 pălării”...gândesc.

biserica fortificata crit probikeaddiction 2

În fiecare an ne propunem să descoperim România de lângă noi pe biciclete. Transilvania Bike Trails Race 2019 a fost prilejul perfect ca să facem cunoștință cu satul transilvanean. Am pedalat la cursă, în formula family la categoria 8-10 ani, dar am participat și la toate tururile culturale din zilele premergătoare competiției. Să povestim!

Afla povestea!

Matei scrie o serie de articole cu focus pe Rezervatia Forestiera Barnova-Repedea, acei codri seculari, urmasi ai padurilor dacice, prin care noi facem drumetii atat pe jos, cat si pe biciclete. Inspiratie!

Dorinta de a evada la fiecare sfarsit de saptamana e din ce in ce mai arzatoare la unii dintre noi. Si cu cat ne dorim sa ne indepartam mai mult din punct de vedere geografic, cu atat mai mult scade motivatia de a ne mobiliza.
   
Si daca solutia ar fi de fapt la o aruncatura de bat de confortul cuibului nostru? Nu atat maretia si extravaganta locului fac dintr-o destinatie ceva de neuitat, cat modul de relationare cu natura si oamenii din jurul nostru.

probikeaddiction barnova repedea cicloturism drumetii iasi 1

Descopera!

Multumim Andrei Ivasc pentru invitatie in emisiunea Play the Day de la Radio Hit. Puteti asculta inregistrarea mai jos.

Ioana amariutei popa probikeaddiction radio hit

Asculta inregistrarea

Anul 2018 a fost pentru ProBikeAddiction extrem de provocator si frumos. Pentru noi, importanta cea mai mare o are cresterea echipei minunate, ceea ce are drept consecinta un 2019 cu multe activitati noi si frumoase. Welcome Adriana and Matei to AMAZING PBA TEAM! Dar sa incepem cu inceputul :)

Cicloturism

probikeaddiction cicloturism iasi

Una dintre activitatile noastre preferate este fara indoiala descoperirea Romaniei frumoase de langa noi pe bicicleta. Turele ghidate de cicloturism pe care le organizam sunt tematice. De fiecare data, accentul cade pe activitati ce completeaza parcurgerea unui traseu pe bicicleta. 

De 6 ani incurajam mersul pe bicicleta. Afla cum!

Subcategories

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w

banner freerider