probikeaddiction nocturna cicloturism 2


Asociatia ProBikeAddiction si Fundatia Comunitara Mures organizeaza in perioada 18-19 martie 2017 un TRAINING GRATUIT pentru pasionatii de biciclete care doresc sa impartaseasca din cunostintele lor elevilor cu varste de peste 14 ani, in cadrul proiectului national Academia Velocursuri de educatie rutiera pe bicicleta.

Din martie 2017, la aceste cursuri vor participa peste 150 de elevi ieseni. Proiectul a fost implementat cu succes pana acum in scoli din Targu Mures, Reghin si Odorheiul Secuiesc, la orele de educatie rutiera pe bicicleta participand astfel peste 350 de elevi. Mai multe detalii despre proiect si implementarea sa la Iasi, gasiti aici.

probikeaddiction  academia velo iasi 1

Echipa ProBikeAddiction a participat la Trainingul for trainers pentru Academia Velo care a avut loc la Targu Mures in septembrie 2016

Durata cursului: 2 zile
Perioada cursului: 18-19 martie 2017
Locul de desfasurare – Iasi, Liceul Teoretic ”Miron Costin”
Locurile la curs sunt limitate pentru 15 persoane
Cursul va fi tinut de traineri de la Fundatia Comunitara Targu Mures, initiatori ai acestui proiect, alaturi de organizatii din Ungaria, Austria si Olanda. Safe 4 cycle

Programul trainingului:

sâmbăta, 18 martie 2017
08.30-14.00
Prezentarea programului Academia Velo
Prezentarea participantilor
Legislatie rutiera pentru biciclisti
Cunoștințe elementare despre biciclete
14.00-15.30 Pauza de masa (In cadrul evenimentului NU sunt incluse costurile cu masa. Daca va face placere, vom avea o oferta de catering si vom comanda impreuna, pentru a ne socializa si in afara unui cadru formal asigurat de training)
15.30-17.30
Dezvoltarea abilitatilor de indemanare a bicicletei I (urcare, pornire, oprire, conducerea bicicletei, schimbarea directiei de mers, franare în siguranța)

duminica, 19 martie 2017
08.30-12.30
Dezvoltarea abilitatilor de indemanare a bicicletei II (schimbarea directiei de mers, depasirea unei mașini parcate, jocuri)
Notiuni de baza pentru organizarea unor ture cicloturistice

Modalitate de inscriere

Pentru a participa nu trebuie decat sa aplici pana pe 15 martie 2017, completand FORMULARUL DE INSCRIERE. Locurile sunt limitate. Persoanele selectate vor fi anuntate prin mail si mai jos, pe aceasta pagina, joi, 16 martie 2017.  

Candidatul ideal:

· circulă regulat cu bicicleta în traficul zilnic, este un biciclist experimentat
· înțelege și acceptă principiile siguranței rutieră pe biciclete, exprimă interesul pentru a învăța metodologia Academia Velo
· este prietenos, tolerant
· este bun organizator
· are calități bune de comunicare
· poate să rămână calm în toate situațiile.

Cadrele didactice interesate NU trebuie sa se inscrie in formular, ci doar sa trimita un mail pe adresa  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  cu numele, prenumele si scoala de provenienta, pana pe 15 martie 2017.

Locurile pentru training sunt limitate la 15 persoane. Va multumim pentru intelegere!

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI