COMUNICAT DE PRESA

Later edit: Ne bucuram sa anuntam ca proiectul va ajunge la peste 200 de elevi ieseni. Tocmai ne-am depasit obiectivul propus. Multumim scolilor si elevilor pentru interes! Fara ajutorul vostru, nu vom putea sa continuam educatia rutiera in scoli - pentru a tine aceasta activitate atat de importanta in anul scolar viitor, avem nevoie de sustinere. Ne puteti ajuta redirectionand 2 % din impozitul pe venit. Iata aici cei 3 pasi simpli pe care trebuie sa ii parcurgeti pentru a ne sprijini: http://bit.ly/2oi1bfp

Asociatia ProBikeAddiction derulează în perioada martie-iunie 2017 proiectul Academia Velo cu sprijinul Fundatiei Comunitare Mures. Este un proiect la nivel national care se desfasoara deja in Targu Mures, Odorheiul Secuiesc, Miercurea Ciuc si Reghin urmand ca din 2017 să fie implementat și la Iasi. Pana acum au participat la cursurile Academiei Velo, la nivel national peste 350 de elevi. Special la acest proiect este faptul ca ne vom baza pe o metodologie de lucru si un curriculum elaborat de colegii de la Targu Mures, in colaborare cu asociatii de profil din Ungaria, Austria si Olanda, in cadrul proiectului Safe 4 Cycle

Obiectivul principal al proiectului este creșterea siguranței rutiere prin educarea, conștientizarea bicicliștilor și șoferilor despre legislația rutieră și cauzele cele mai frecvente ale accidentelor în care sunt implicați bicicliștii și creșterea numărului de bicicliști, contribuind astfel la o mobilitatea urbană sustenabilă și creșterea calității mediului urban. 

”La Iasi ne dorim sa implicam in proiect cel putin 150 de elevi cu vaste cuprinse intre 14 si 16 ani. In acest sens, am semnat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean. Trei licee s-au aratat deja interesate de cursurile de educatie rutiera pe biciclete. Este vorba despre Liceul Teoretic ”Miron Costin”, Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări si Liceul Tehnologic Economic de Turism. Cursurile Academiei Velo se desfasoara pe doua module - partea teoretica, de 3-4 ore si partea practica, pentru care vom aloca 6-8 ore. Ne dorim ca pana la vacanta de Pasti sa terminam modulul teoretic la toate cele 3 licee. Cursurile sunt gratuite”, a declarat Ioana Amariutei Popa, presedintele Asociatiei ProBikeAddiction si coordonatorul de la Iasi al Academiei Velo.

academia velo probikeaddiction targu mures

Imagine de la unul dintre liceele in care a avut loc Academia Velo in Targu Mures

Academia Velo este un proiect implementat la Iasi in urma parteneriatului dintre Asociatia ProBikeAddiction si Fundatia Comunitara Mures, beneficiara a programului Safe 4 Cycling initiat de Asociația Sportivă Vuelta în colaborare cu alti doi parteneri (Mobile Radfahrschule din Austria si Mobycon din Olanda) in cadrul caruia a fost elaborat un program de educație rutieră pe bicicleta prin programul Erasmus +.  Materialul comun de învățare, pe baza metodologiei și experiențelor celor patru parteneri (BringaAkadémia, Academia Velo, Easy Drivers RADFAHRSCHULE, Mobycon) va putea fi utilizat în toate școlile din Europa.

In cadrul proiectului Academia Velo, va avea loc la Iasi un Training for trainers (in perioada 18-19 martie 2017) la care invitam toate persoanele interesate sa ni se alature deoarece ne dorim sa il continuam si in anul scolar urmator. DETALII SI INSCRIERI AICI. Cursul gratuit va fi tinut de formatori de la Fundatia Comunitara Mures. 

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w