probikeaddiction tabara mtbfun neagra sarului 2019


Mecanica de supravietuire. Asa rezumam in trei cuvinte noua serie de cursuri pe care ProBikeAddiction le incepe de vara aceasta. Este vorba despre acele cunostinte de care ai nevoie pentru ca sa fii in siguranta cand mergi pe bicicleta prin trafic sau la o tura lunga - iti vei cunoaste bicicleta indeajuns de bine ca sa observi daca are o problema, sa-i faci reglaje corect  sau sa stii cand sa mergi la un mecanic profesionist.

PROBIKEADDICTION  CURSURI MECANICA

Cursurile de mecanica de supravietuire sunt practice, asa ca pregateste-te sa primesti un sfat avizat si sa inveti exact operatiuni de reglare si intretinere. Nu vei mai merge la ghici dupa tutoriale de pe internet. O bicicleta bine intretinuta si reglata periodic este mult mai sigura si eficienta.

Cursurile de mecanica de biciclete vor avea loc saptamanal, martea de la ora 18, la Stup , pe Strada Lasc─âr Catargi, nr 62, un spatiu cat se poate de interesant si bike friendly. 

Curriculum-ul cursului cuprinde:

  • pozitia ideala pe bicicleta
  • componentele bicicletei si denumirea lor
  • toolurile de care e nevoie cand faci mecanica si ce scule iei cu tine cand pleci la ture
  • verificarea optica a uzurii componentelor si descoperirea eventualelor defecte
  • identificarea gradului de dificultate al remedierii defectelor - pot sa rezolv singur sau trebuie sa merg la un mecanic specializat?
  • tehnici de rezolvare a problemelor simple de mecanica: rezolvarea unei pene (montare si demontare roata, cauciuc, camera, vulcanizare camera), reglarea corecta a franelor, reglarea corecta a schimbatoarelor; montarea, demontare si curatarea (lubrifierea) unui lant; verificarea asamblarii corespunzatoare e bicicletei - ex. suruburile sa fie stranse la pipa, ghidon etc.

Chestiuni legate de trafic - reguli, situatii neprevazute frecvente, semnalizare, parcurgerea intersectiilor importante din Iasi, schimbarea corecta a vitezelor.

Fiecare dintre cursanti va lucra pe propria sa bicicleta si pe bicicletele pe care le avem drept material didactic. De asemenea, vom pune la dispozitie toate materialele necesare bunei desfasurari a cursurilor (chituri de pana, leviere, imbusi, prese de lant etc.)

Cursul este gratuit si dureaza aproximativ 2 ore. Atentie! Locurile sunt limitate tocmai pentru ca sa putem acorda atentie fiecarei operatiuni in parte si fiecarui participant in parte. O grupa poate avea maxim 5 participanti.

Cursurile sunt organizate de Cristian Amariutei, cofondatorul ProBikeAddiction si mecanic cu peste 8 ani de experienta. Cristi a fost mecanicul oficial al competitiei nationale Golden Runner-Road Grand Prix si a organizat zeci de ture de cicloturism. De aceea cunoaste exact problematica cea mai frecventa si poate oferi exemple practice pertinente si solutii de rezolvare pentru orice situatie de service este nevoie. In plus, ca ciclist cu experienta in Iasi, Cristi simte pulsul traficului de mai bine de 13 ani avand peste 70.000 de kilometri parcursi.

Andrei de la RECcreativ a venit si a filmat la cursurile noastre. Daca vreti sa vedeti care e atmosfera, va invitam sa accesati acest link.

poteca

 

IMPORTANT! ProBikeAddiction a gandit proiectul Siguranta pe biciclete pentru a incuraja cat mai multe persoane sa practice ciclismul, atat ca parte a mobilitatii urbane, cat si ca modalitate de relaxare. In cadrul proiectului vom elabora un ghid ce va contine chestiuni legate de deplasarea in siguranta in trafic. Experientele voastre ca ciclisti ne vor ajuta sa realizam un material realist, de aceea va rugam sa completati chestionarul din acest link: http://goo.gl/forms/sqakMJU9pD

Pentru implementarea poriectului Siguranta pe biciclete ne-am bucurat de generozitatea Cercului de donatori Iasi, care prin Fundatia Comunitara Iasi ne-au asigurat fondurile necesare pentru demararea sa. Ne bucuram pentru increderea pe care au avut-o in noi si sunt invitatii nostri de onoare la oricare dintre cursurile saptamanale pe care le vom organiza in fiecare marti.

Va multumim pentru interes. Locurile din grupa de pe 27 octombrie 2015 a cursului de mecanica de biciclete s-au epuizat. Acestea sunt ultimile cursuri de mecanica din sezonul 2015. Va asteptam cu drag anul viitor cand vom relua proiectul.

 

 

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w