Proiectele ProBikeAddiction

ProBikeAddiction promoveaza mersul pe bicicleta prin ture ghidate de cicloturism, organizate tematic sau customizate in functie de preferintele grupului. In cadrul proiectului "Cicloturismul ca solutie", castigator al Programului National Idei din Tara lui Andrei am realizat un ghid online de trasee cicloturistice ce poate fi descarcat gratuit. ProBikeAddiction organizeaza cursuri saptamanale de invatat mersul pe bicicleta si ofera consultanta si service biciclete. Siguranta biciclistului e importanta. Citeste ghidul practic pentru siguranta biciclistului si participa la cursurile de mecanica de supravietuire!

Reguli de circulatie pentru ciclisti

Incurajam mersul pe bicicleta atat ca modalitate recreationala de petrecere a timpului, cat si ca o componenta importanta a mobilitatii urbane. Fiti vizibili in trafic, purtati casca si respectati regulile de circulatie. Pentru o reimprospatare a memoriei, am extras cateva dintre cele mai importante idei din Regulamentul de Aplicare a Codului Rutier. Tinand cont ca in ultima perioada apar din ce in ce mai multe incidente intre ciclisti si soferi, este important sa promovam un comportament civilizat in trafic. Citeste mai multe despre cum poti sa fii in siguranta in trafic.  Vezi articolul aici.


Piticii de 4 ani de la Gradinita Iris au profitat din plin de o zi insorita. Ei au participat la unul dintre atelierele de mers pe bicicleta organizat de ProBikeAddiction. Nerabdatori au aflat:

  • cum sa se asigure atunci cand traverseaza strada;
  • la ce trebuie sa fie atenti cand merg pe bicicleta;
  • cat de importanta este frana;
  • de ce trebuie sa poarte casca.

Toate activitatile au implicat intreaga grupa de 19 pitici prin folosirea de mijloace educationale si a unui limbaj pe intelesul celor mici. Am avut o grupa de copii veseli si curiosi. Multi dintre ei au deja biciclete acasa, dar au fost si cativa pitici care au pus pentru prima data piciorul pe pedala in cadrul atelierului organizat de noi. Si le-a placut mult. Adevarul este ca atat noi cat si copiii "ne-am distrat de minune" - dupa cum afirma chiar unul dintre cei mici la final. In acelasi timp vorbind cu parintii, am aflat ca au si retinut notiuni importante de siguranta in trafic si de mers pe bicicleta. La sfarsit copiii au primit diplome si felicitari din partea echipei ProBikeAddiction. Nici nu se putea altfel :)

Ce parere ai de initiativa noastra de a organiza ateliere de mers pe bicicleta in scoli? Afla mai multe despre atelierele de mers pe bicicleta si contacteaza-ne in cazul in care consideri si tu ca sunt importante pentru dezvoltarea fizica si pshica a copiilor tai! Sa nu va descurajeze vremea de afara. Putem oricand organiza evenimente in salile de sport. Citeste aici!

 

 

 

coperta ghid fata pt site